gyors beavatkozás

2017.11.07. 11:46

Tűz Szentkirályszabadján: kiégett egy férfi otthona

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül ötven négyzetméter alapterületű, lakóépületként használt melléképület hétfő este Szentkirályszabadján, az Ady Endre utcában.

Kovács Erika

A káresethez a veszprémi és a siófoki hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három vízsugárral rövid időn belül eloltották a tüzet – adja hírül a katasztrófavédelem. Ezután a tűzoltórajok átszellőztették és átvizsgálták az épületet, amelynek során egy már a kiérkezés előtt felrobbant, illetve egy tűz által érintett, de fel nem robbant gázpalackot is kihoztak az épületből.

A tűzeset során személyi sérülés nem történt, azonban az épület lakhatatlanná vált. Az ott életvitel szerűen élő embert lakosságvédelmi intézkedés keretében rokonoknál helyezték el.

FRISS: Segítséget adott az önkormányzat annak a férfinak, akinek kiégett, lakhatatlanná vált az otthona, közölte érdeklődésünkre Gyarmati Katalin, a település polgármestere.

A polgármester beszélt arról is, hogy a férfi egy ismerősénél, a családi ház nyári konyhájában lakott, az önkormányzatnál közfoglalkoztatottként dolgozik. A tűzben mindene elégett, az önkormányzattól azonnali segélyt kapott, és a hivatal dolgozói segítenek neki elégett iratai pótlásában is, mindemellett ruhát gyűjtenek neki. A férfi a továbbiakban szintén az ismerősénél lakik.

Helt Ákos hadnagy, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelem szóvivője az esetről azt közölte, hogy teljes terjedelmében égett egy körülbelül ötven négyzetméter alapterületű, lakóépületként használt melléképület hétfőn este. Az oltáshoz a veszprémi és a siófoki tűzoltókat riasztották, akik három vízsugárral oltották el a lángokat, kiérkezésük előtt egy gázpalack felrobbant. A tűzoltók átvizsgálták, átszellőztették az épületet, amelyből egy gázpalackot épségben kihoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!