Ítéletidő a Bakonyban

2024.09.16. 16:54

A vasutat sem kímélte a vihar: fa dőlt a sínre, nem közlekedtek a vonatok

Kovács Erika

Helyreállt a közlekedés, így ismét járnak a vonatok Zirc és Bakonyszentlászó között, mert a kidőlt fát eltávolították szeptember 16-án hétfőn kora délutánra, írta a Mávinform közösségi oldalán. Hozzátették, a Győr-Veszprém vonalon ezzel helyreállt a menetrend szerinti vonatközlekedés.

Az előzményről felidézték, Zirc és Bakonyszentlászló között fa dőlt a sínekre, akadályozva a forgalmat. A Zircről 10:18-kor Győrbe elinduló személyvonat ráhajtott a fára, emiatt meghibásodott és nem közlekedett tovább. Az utasok a Bakonyszentlászlóról menetrend szerint 12:08-kor Győrbe induló vonattal utazhattak. A fa eltávolításáig a pótlóbuszok meghosszabbított útvonalon, Veszprém és Bakonyszentlászló között közlekedtek, és nem érintették Vinye és Porva-Csesznek megállóhelyeket. A Győr-Zirc-Veszprém vonalon hosszabb volt az utazási idő. Veszprém és Zirc között pótlóbuszok közlekedtek pályakarbantartás miatt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!