Dísznövények

2023.04.19. 20:10

Odakint jobb lesz!

Megnéztünk pár hosszabb távú időjárás-előrejelzést, és egyértelműen azt látjuk, az előttünk álló napokban-hetekben nem térnek vissza az éjszakai mínuszok. A naptár szerint is április második felében járunk, ez pedig egy fontos dologra hívja fel a balkonnövényeket kedvelők figyelmét – itt az ideje kitelepíteni a muskátlikat és más, a fagytól védett helyre ősszel behordott növényeinket.

Benkő Péter
A balkonnövényeket most már kivihetjük nyári helyükre
Fotós: Benkő Péter/Napló

A hidegebb periódus, a fagyok elől erkélyre, nappaliba, előszobába, lépcsőházakba telepített dísznövények ebben az időszakban már igencsak vágynak a szabadba. Ahogy mi is. Igaz, idén késett az igazi tavasz, hisz még néhány éjszakával ezelőtt is fagyott, ha nem is keményen. A muskátlinak pedig elég egyetlen mínuszos éjszaka, hogy maradandó károsodást szenvedjen, esetleg teljesen elpusztuljon. Most viszont már nem kell tartani ettől, bátran pakolhatjuk virágainkat a melegebb évszakoknak megfelelő helyükre. A jobb levegő és a napfény adott lesz, de az átültetésükről, a tápanyag-utánpótlásról és rendszeres locsolásukról se feledkezzünk meg, mert minél melegebb, szárazabb az időjárás, annál szomjasabbak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!