időjárás

2019.01.14. 09:47

Veszprém megyében is melegszik az idő

Tavaszias idő várható a megyében.

Éjszaka sem megy fagypont alá a hőmérséklet hétfőn, 2 fok körüli értéket mérhetünk. Napközben 4 fokra számíthatunk. Az északnyugati szél néhol megélénkülhet, időnként viharossá válhat. Az ég kissé felhős lehet, de a megye nagy részén egész napos napsütésre számíthatunk. Csapadék nem valószínű.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. Ugyancsak a görcskészséggel függ össze, hogy egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg. A test szöveteinek pH-ja enyhén lúgos irányba tolódik el, ezért vizenyősebbé, ödémásabbá válik a szervezet. Ez az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok fokozódását is eredményezi. - írja a met.hu.

(A nyitókép forrása: pixabay.com)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában