Helyi életstílus

2024.09.06. 07:00

Szarvasok és macskabaglyok esti nászkoncertje a Magas-Bakonyban

A Szelfi Off Túrák csoport szarvasbőgéstúrát szervez szeptember 6-án, pénteken 19 és 21 óra között, a találkozó Bakonynánán lesz a Petőfi utca végén.

Rimányi Zita

Előzetes jelentkezés szükséges. S a szarvasbőgéstúrákat szeptemberben minden pénteken és szombaton hasonlóképp megtartják, ameddig a szarvasbőgés tart. A szervezők a következőkkel hívják az érdeklődőket: "Sétáltál már egy kicsi falu határában szeptemberi estéken a szarvasbőgést hallgatva? Ha igen, akkor tudod, milyen varázslatos. Ha nem, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld! Nincs is annál borzongatóbb élmény, mint meghallani az első bikát. Gyere velünk szeptemberben – illetve amíg a bőgés tart – Bakonynánára! Mesélünk neked a Bakonyról, a szarvasokról és arról, hogy miért zeng tőlük ilyenkor az erdő. Megnézzük a csillagokat és talán még hullócsillagot is látunk. Hozz magaddal egy pikniktakarót vagy kispárnát, hogy kényelmesen hallgathasd a bikák esti koncertjét, valamint érdemes egy zseblámpát is berakni a zsebedbe. A macskabaglyok nászidőszaka is ilyenkor zajlik és ha szerencsénk van, akkor a malom mellett, az erdőszélen meghallhatjuk az ő éneküket is. A régi kovácsműhelyben sajtokat találsz a piknikezéshez szombaton."

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában