Vicces állatportrék

2024.07.20. 07:00

Lópofa – vagy egy jópofa kutya?

Mindkét képen egy-egy állatportré szerepel, mindkét állat háziállat. Az egyik fotón egy ló portréja – egy lópofa –, míg a másikon egy német juhász – egy jópofa kutyapofa – néz ránk. Melyiket választaná?

Benkő Péter

A kutya Veszprémben szomorkodik, de lehet, csak gondolkodik, mit tegyen a melegben. Ennek ellenére a rácsok közt kidugott feje éber szemeivel, orrával így is jópofa kép. A lópofa a vármegye szélén, Rigácson készült egy gazdasági üzem kerítésénél. A ló nem állhatta meg, hogy meg ne ismerkedjünk, szinte kínálta magát egy portré elkészítéséhez.

A lópofa is nagyon jópofa
A lópofa is nagyon jópofa
Fotó: Benkő Péter/Napló

Lópofa, kutyapofa, mindkettő jópofa – melyiket választaná?

Nos, a gyönyörű német juhász egyértelműen háziállat, házőrző, és elvileg a ló is háziállat, dacára annak, hogy egy nagyobb gazdasági udvarban él társaival. Ám voltak idők, amikor szinte minden parasztház kapuján otthonosan tért be – a lakóház udvarára. Ha lehetősége, megfelelő helye lenne, ki és melyik állattal barátkozna, melyiket vinné szívesebben haza, melyikben lát fantáziát? A kérdésünk nyilvánvalóan a családi házakban élőkhöz szól – na meg azokhoz, akik abban képzelik el jövőjüket. Állatokkal körülvéve.

Okos, értelmes, komoly, kissé szomorú a német juhász. Vagy csak gondolkodik...
Okos, értelmes, komoly, kissé szomorú a német juhász. Vagy csak gondolkodik...
Fotó: Benkő Péter/Napló

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában