Vármegyei sikerek a Nemzeti Vágtán

2024.06.30. 10:16

A csetényi Vörös József második lett az iváni előfutamon, a Kishuszár Vágtát a köveskáli Sziklay Gizella nyerte

A Komárom-Esztergom vármegyei Ácsteszér lovasa, Vörös Tamara nyerte meg Aréna nevű lovával a Nemzeti Vágta szombaton rendezett iváni előfutamát – tájékoztatta a település polgármestere szombat este az MTI-t.

Veol.hu

Hajtó Péter elmondta, a felnőtt kategóriában induló 11 nevező közül a második a csetényi Vörös József lett Prométheusz Parázs nevű lovával, a harmadik a Kapuvár Garta városrészének színeiben versenyző Soós Kitti lett Báró nevű lovával, a negyedik pedig a répcelaki Németh Linda Forrás Remény nevű lovával. A 17. Nemzeti Vágta októberi szilvásváradi döntőjébe ők négyen jutottak tovább, valamint szabadkártyával Iván település.

Vörös József
Fotó: Facebook/Nemzeti Vágta

Hajtó Péter elmondta azt is, hogy az iváni Kishuszár Vágtát Köveskál színeiben Sziklay Gizella nyerte meg Miss Boon nevű lovával, a Huszárgyerek Vágtát pedig a rábatamási Varga Dorka, Büszke nevű lovával. A szilvásváradi döntőbe mindketten bejutottak.

Sziklay Gizella
Fotó: Facebook

Hajtó Péter beszélt arról is, hogy a 35 Celsius-fokos hőség ellenére a negyedik alkalommal megrendezett Iváni Vágtának mintegy 3-4 ezer látogatója volt. A lovasoknak a díjakat Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa, a térség fideszes országgyűlési képviselője adta át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!