Jótékony kezdeményezés

2024.07.01. 20:00

Összefogtak a pápaiak a sérült gyermekekért

510 ezer forint gyűlt össze azon a jótékonysági akción, melyet Pápa Város Önkormányzata és a belvárosi üzletek – immár másodjára – közösen hirdettek meg. Az adományt a Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítványnak ajánlották fel.

Haraszti Gábor

A pápai önkormányzat és a belvárosi üzletek nem először gyűjtöttek a Vajda Márta-iskola alapítványa számára, hiszen a 2023-as adventi időszak rendezvényein is helyeztek ki gyűjtőládákat, sőt a szilveszteri tombolasorsolás bevételét is a gyerekeknek ajánlották fel. Akkor 353 ezer forintnyi adomány gyűlt össze, melyet szabadidős programokra – kirándulásokra, állatkerti látogatásra, gyermeknap szervezésére – fordítottak.

Az adományt Erki Alexandra (balra) vette át Guti Edinától és Hetyei Olgától
Az adományt Erki Alexandra (balra) vette át Guti Edinától és Hetyei Olgától
Fotó: Haraszti Gábor 

A jótékonysági kezdeményezés idén is folytatódott, minden hónap első péntekjén belvárosi forgatag várta az érdeklődőket, az üzletek meghosszabbított nyitvatartással, akciókkal, ínycsiklandozó ételekkel és hűsítő italokkal készültek, a járókelőket zenés, táncos fellépők szórakoztatták.

Több hónapon keresztül gyűltek az adományok

Az összegyűlt adomány átadásán jelen volt Hetyei Olga és Guti Edina üzlettulajdonos és Erki Alexandra, a Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítvány kuratóriumának elnöke, utóbbi köszönetet mondott a felajánlásokért.
– Abból a szempontból szerencsés alapítvány vagyunk, hogy az iskola alapfeladataihoz szükséges eszközöket a fenntartónk maximálisan biztosítja, ezért ebből mindig valami pluszt tudunk adni a gyerekeknek. A szilveszteri adományból szinte az összes osztályt el tudtuk vinni kirándulni, kibéreltük a városnéző kisvonatot, mely elvitte a gyerekeket fagyizni és egy rendkívül gazdag gyermeknapi programot tudtunk intézményünkben tartani. Ez a felajánlás az alapítványunk életében egy hatalmas összegnek számít, amit ismét szabadidős programok szervezésére szeretnénk fordítani – tájékoztatott a kuratóriumi elnök.

 35 üzlet csatlakozott a kezdeményezéshez

Hetyei Olga szervező elmondta, 410 ezer forint gyűlt össze, ezt a pénzt Mészáros Ferenc vállalkozó 100 ezer forinttal egészítette ki.
– Úgy gondoltuk, hogy itt van a legnagyobb szükség a segítségre, ezért esett a választásunk ismét a Vajda Márta-iskola alapítványára. Két hónapja indítottuk a gyűjtést, köszönet illeti a vásárlókat és a kereskedőket. Bíztunk benne, hogy ismét egy jelentős összeget tudunk az alapítványnak átadni, nagy örömömre, minden üzlet pozitívan fogadta a megkeresést, azonnal az ügy mellé állt – fogalmazott Hetyei Olga.
Az akció szervezője búcsúzóul hozzátette, a gyűjtődobozok nyáron is az üzletekben maradnak, a tulajdonosok közösen döntik majd el, hogy legközelebb milyen jótékony célt szolgáljon az összegyűlt adomány. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában