Szembenézni a kihívásokkal

2024.07.03. 17:30

Műszaki informatikai kar: oklevélátadó sikeres záróvizsga-időszak végén (képgaléria)

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának végzős hallgatói vették át okleveleiket az intézményben július 3-án. A műszaki informatikai karon idén száztizennégyen végeztek sikeresen. Az eseményen a végzős hallgatók mellett megjelentek az egyetem vezetői, oktatói, dolgozói, családtagok és hozzátartozók.

Benkő Péter

Az ünnepség résztvevőit Süle Zoltán egyetemi docens, a műszaki informatikai kar dékánja köszöntötte, külön is Gelencsér András leköszönő rektort, méltatva az egyetem és a kar érdekében végzett munkáját. Majd Abonyi János jelenlegi rektor nyitotta meg a rendezvényt. Beszédében kiemelte, a hallgatók a szakmai ismeretek mellett megtanulták azt is, miként oldjanak meg komplex problémákat, hogyan optimalizáljanak, tegyenek hatékonnyá üzleti, műszaki folyamatokat. Kívánta, tapasztalják meg, hogy tudásukkal jelentős értékeket tudnak létrehozni. 

Száztizennégy fő teljesítette sikeresen a vizsgákat a Műszaki Informatikai Karon
Száztizennégy fő teljesítette sikeresen a vizsgákat a műszaki informatikai karon Fotó: Fülöp Ildikó

– Az informatikai eszközökkel sorsunk a problémákkal teli világban is jó irányba fordítható. A diplomaátadó a sikereket megalapozó oktatókról is szól, akik ezért elismerést érdemelnek, kiemelten a most záruló tanévben alapításának húszéves évfordulóját ünneplő kar rendkívül összetartó szakmai közössége, mely sokat tesz azért, hogy folyamatosan megújuló képzésekkel versenyképes tudást adjon át, partnerei kutatási, fejlesztési, innovációs feladatait sikeresen oldhassa meg, kiváló legyen nemzetközi szinten is. A munkaerőpiacon az egyik legmagasabb kezdőfizetés várja a most búcsúzó végzetteket – tette hozzá a rektor, majd reményét fejezte ki, hogy a közösséghez tartozás élményével, életre szóló barátságokkal feltöltekezve búcsúznak az alma matertől a hallgatók, akik a Pannon Egyetemre a jövőben is számíthatnak.

Az informatika a műszaki tudományok olyan területe, mely az innováció középpontjában áll

Süle Zoltán ünnepi beszédében a végzősökhöz szólva elmondta, nem csupán egy szakmát, de egy folyamatosan fejlődő, mindennapjainkat formáló világot is választottak. – Az informatika a műszaki tudományok olyan területe, mely az innováció középpontjában áll, tapasztaljuk ezt, ha belegondolunk, milyen mértékben alakította át világunkat a technológia az elmúlt évtizedekben. Tudásuk lehetőséget ad olyan kihívásokkal szembenézni, melyek alapvető változásokat hoznak mindennapjainkba – mondta el, majd beszélt a kar elmúlt húsz évéről, az arra emlékező eseményekről, programokról, versenyekről. – Biztos vagyok benne, hogy a kar előtt hosszú, sikerekben, nemzetközi eredményekben gazdag évek állnak a jövőben is – szögezte le.

A résztvevőket Süle Zoltán dékán köszöntötte, majd Abonyi János rektor nyitotta meg a rendezvényt
Abonyi János rektor nyitotta meg a rendezvényt, Süle Zoltán dékán köszöntötte a résztvevőket
Fotó: Fülöp Ildikó

A karon eredményes záróvizsga-időszak zajlott, a veszprémi képzőhelyen száztizennégy fő teljesítette sikeresen a vizsgákat, s vette át oklevelét. Burzál Bence, az egyetem egykori hallgatója is köszöntötte a végzősöket, akiket arra buzdított, legyenek nyitottak, tanuljanak egymástól, a leendő tapasztalt kollégáiktól, specializálódjanak, mélyítsék tudásukat.

Ezután kitüntetéseket és emléklapokat adott át Abonyi János és Süle Zoltán. Pro Universitate Pannonica Emlékérem arany fokozatával tüntették ki Hartung Ferenc egyetemi tanárt, a műszaki informatikai kar prodékánját, Pro Scientia kitüntetésben részesült Pituk Mihály egyetemi tanár, Pro Educatione kitüntetést kapott Süle Péter mesteroktató, Pannónia Felsőoktatásáért kitüntetést adományoztak Naszádos Lászlónak, a Thyssenkrupp Components Technology Hungary egyetemi kapcsolatokért felelős vezetőjének. Pólya György-díjat vehetett át Csóka Gézáné, a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium oktatója és Romhányi Katalin, a budapesti Kempelen Farkas Gimnázium oktatója. Dékáni dicséretben részesítették Éles András adjunktust, Guzsvinecz Tibort, a Zalaegerszegi Egyetemi Központ adjunktusát. Biros Gábor-emlékérmet kapott Gyenti Kristóf mérnökinformatikus alapszakos hallgató.

Kitüntetéseket és emléklapokat adtak át a rendezvényen
Kitüntetéseket és emléklapokat adtak át a rendezvényen
Fotó: Fülöp Ildikó

A Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai díjban részesítette Fodor Fruzsina programtervező informatikus mesterszakos hallgatót, az elismerést Simon Attila elnök adta át.

Búcsúztató és búcsúzó hallgatói beszédek következtek, majd a végzős hallgatók ünnepélyes fogadalomtétele, mely után a rektor és a dékán átadta az okleveleket. Az eseményt Sting Fields of Gold című, illetve Ed Sheeran Thinking out Loud című, saját zongorakísérettel előadott dalával színesítette Ladányiné Cz. Nagy Zsófia.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában