2024.05.27. 04:00
Jó reggelt, Veszprém vármegye!
Egyre több helyen hozzájuthatunk azon kenyerekhez, amelyek valódi tartalommal vannak töltve. Gyorskelesztő adalékanyagok helyett kovásszal készülnek, esetenként dió, vagy asztalt paradicsom, netán mák is kerül a tésztába, vagy csak egyszerűen krumpli. A népszerű piacokon, vásárokon biztosan belebotlunk egy lelkiismeretes pékbe, aki családtagjaival együtt nem rest hajnalban kelni, vagy akár le sem feküdni, hogy friss kenyérrel a hónunk alatt kóstolhassuk aztán a szomszéd standján a házi sajtot. A kapolcsi tavaszi vásáron képtelen voltam ellenállni egy helyes gömbölyű kenyérnek, aminek nagy előnye, hogy valójában egy nagy sercli az egész. A friss, ropogós kenyércsücsökért pedig sokat adna az ember, sőt, a kutya is. Egy kis falatért Beni a kedvenc lazacos tápnak egyszerűen hátat fordított.