Veol podcast

2023.12.22. 16:00

Hisz a hulladékmentes karácsonyban Rimányi Zita újságíró

Komaniczki Zoltán

Rimányi Zita

Ha teheti, csomagolásmentes boltban vásárol; amikor csak lehet, elhagyja a csomagolóanyagot, műanyagholmikat csereberél, hogy ne egyszer használatosak legyenek, de egyébként is különösen nagy gondot fordít a környezetvédelemre Rimányi Zita, a veol.hu újságírója, a zero waste filozófia elkötelezettje, aki hisz a  hulladékmentes karácsonyban.

Rimányi Zita a beszélgetés során elmondta, nem volt mindig zöld szemléletű, de annyi szuperzöld emberrel készített interjút, és olyan hatással voltak rá, hogy végül sok mindent átvett tőlük, és végül maga is a környezetvédelem elkötelezettjévé vált. Piacra jár, hogy helyi termelőktől vásároljon, csomagolásmentes boltra váltott, műanyagholmikat, csomagolóanyagokat csereberél, hogy ne egyszer használatosak legyenek. Nagy dilemma számára a karácsonyfa-választás, de úgy látja, még mindig akkor dönt helyesen, ha műanyagfát választ. Meggyőződése, hogy nem feltétlenül kell ragaszkodni a karácsonyi és egyéb ajándékozáskor a csomagoláshoz, hiszen önmagában is szép a jól megválasztott ajándék, ami esetében sokszor természetes, saját készítésű meglepetés. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában