Állatkert

2023.11.09. 17:00

Isten éltessen, Rózsás Angelika!

Újabb kerek születésnaphoz érkezett a Veszprémi Állatkert az egyik lakónál: a gyönyörű rózsás pelikán, Angelika idén töltötte be 30. életévét.

Juhász-Léhi István

A rózsás gödény, más néven rózsás pelikán Magyarországon fokozottan védett madárfaj, hazánkban alkalmi vendég Fotó: Veszprémi Állatkert

Ráadásul közel ugyanennyi esztendeje a lakója már a Veszprémi Állatkertnek, így sok-sok látogató csodálhatta meg ez idő alatt. Ne feledkezzünk meg azonban párjáról, Teodorról sem, aki pedig 41 évvel ezelőtt bújt ki a tojásból. Csodálatos élmény, amikor ilyen szép kort megérő állatokat köszönthetünk a híres állatkert lakói között – tudatta lapunkkal a vadaspark.

Nem mellékesen a rózsás gödény, más néven rózsás pelikán Magyarországon fokozottan védett madárfaj, hazánkban alkalmi vendég. A rózsás elnevezés arra utal, hogy a költési időszakban rózsaszín árnyalatot ölt az alapvetően fehér tollazatú madár, míg a fiatal egyedek barnás színezetűek, és csak 3-4 éves korukra fehérednek ki. A Veszprémi Állatkertben Angelikával és Teodorral együtt jelenleg egy hatfős rózsáspelikán-csapat található. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában