Energiák

2023.09.28. 13:00

Zsibvásár és családi nap az ActiCityben

Érdekes, de első pillantásra látszik valamin, hogy azt női kéz hozta létre – legyen szó süteményről, dísztárgyról, bármiről.

Hankó András

Fotó: Hankó András/Napló

Mindemellett a nők a család, valamint megannyi kisebb-nagyobb közösség kovászai, összetartói. Valahogy más energiák áramlanak azokon az eseményeken is, amelyeket ők maguk szerveznek – messze nem csak saját maguknak. Ilyen volt a múlt szombati, a veszprémi ActiCityben, a Királynék földjén rendezvénysorozat keretében tartott zsibvásár is, amelyre kézműves ezt-azt készítő hölgyek hozták el portékáikat. Amellett, hogy mindez esztétikai élményt jelentett, abban a tekintetben is megnyugtató, hogy láthatóan életben maradnak a kézműves mesterségek. Persze, nemcsak egyszerű kirakodóvásárról volt itt szó. A hangulatot a Csáti-Ersók Marietta jógaoktató tartotta reggeli torna alapozta meg, de volt néptánc is. Nem ,,odafenn" a színpadon, messziről nézhető formában, hanem úgy, hogy bárki beállhatott, aki kedvet érzett hozzá. Sokan éreztek... 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában