Balatonfüred

2022.07.28. 14:00

Anna-bál: hagyomány, fiatalság, elegancia

A hagyományőrzést, a fiatalságot, a szépséget, a gyönyörű környezetet és az eleganciát emelték ki a vendégek az Anna-bálon Balatonfüreden, az Anna Grand Hotelben július 23-án.

Kovács Erika

Fotó: Penovác Károly/Napló

– Nagy örömmel jöttem a 197. Anna-bálra, mely Magyarország legrégebbi, csaknem kétszáz éves társasági eseménye. Úgy gondolom, hagyományaink megőrzése rendkívül fontos, nemzetünk megmaradásának záloga. Bízom benne, hogy fiataljaink, akik idén is szép számmal jelen vannak a bálon, ápolni fogják ezt a szép tradíciót a jövőben is – hangsúlyozta Kontrát Károly országgyűlési képviselő, aki feleségével, Vas Zitával érkezett.

Kontrát Károly országgyűlési képviselő és felesége, Vas Zita. A képviselő a bálról kifejtette, hagyományaink megőrzése rendkívül fontos, nemzetünk megmaradásának záloga

Töreki Sándor országos rendőrfőkapitány-helyettes és felesége, Töreki-Vörös Ibolya, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója, megyei irányító intézményvezető főigazgató kiemelte: „Megtisztelő számunkra, hogy az idei Anna-bálon ismét részt vehettünk. Önkéntelenül is felmerül a kérdés, milyen üzenetet hordoz az Anna-bál. Tiszteljük hagyományainkat, becsüljük meg elődeink értékrendjét, tegyünk magunkévá a csaknem kétszáz éves hagyományokon alapuló társas szórakozás lehetőségét a báli forgatagban, amit olyan jó megélni. Minden adott, hogy jól érezzük magunkat.

Töreki Sándor országos rendőrfőkapitány-helyettes és felesége, Töreki-Vörös Ibolya, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója, megyei irányító intézményvezető főigazgató számára megtisztelő volt, hogy az idei Anna-bálon ismét részt vehettek

Találkozhatunk azokkal a kedves emberekkel, akikkel az ismeretséget a bálnak köszönhetjük. A hölgyek szebbnél szebb ruhákban suhannak a kellemes zenére az urak oldalán. Az elegáns környezetben, melyet az Anna Grand Hotel jelent, keveredik a múlt a jelennel, és magában hordozza a jövő üzenetét, ha a csillogó szemű, gyönyörű ruhába öltözött első bálozókra tekintünk. Mindenki vidám, és átadhatjuk magunkat az önfeledt szórakozásnak.”

Böröcz István, a Balatonfüredi Yacht Club ügyvezetője, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke és párja, Kiss Györgyi szerint ez a bál rendkívüli hagyománynak számít Balatonfüreden. Kiemelték, van eleganciája, nyáron rendezik meg, ami ritka, mert ilyenkor nemigen szerveznek bálokat az országban. Mindemellett látni kell, meg kell élni ezt az estet, ahol gyönyörű és elegáns minden: a hölgyek csodás báli ruhákat viselhetnek, szép a környezet, a terítés és finom az étel.

Böröcz István, a Balatonfüredi Yacht Club ügyvezetője, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke és párja, Kiss Györgyi azt mondta, hogy a bál rendkívüli hagyománynak számít Balatonfüreden

– Édesanyám emlékét idézi fel ez a bál, aki Anna volt, és a névnapján is született. Így az est nagyon szép esemény számunkra, mert rá emlékezünk, sajnos már nem lehet közöttünk. Mindemellett együtt vagyunk egy csodás rendezvényen, lenyűgöző környezetben – mondta Fabacsovicsné Kovács Krisztina, a Balatoni Szövetség titkára, aki férjével, Fabacsovics Zoltánnal, Veszprém megye főépítészével érkezett.

Fabacsovics Zoltán, Veszprém megye főépítésze és felesége, Fabacsovicsné Kovács Krisztina, a Balatoni Szövetség titkára. Krisztina édesanyjára emlékezik a bállal

Suta Mónika, egy ékszerház társtulajdonosa kiemelte, hogy az Anna-bál Magyarország egyik büszkesége, hagyományőrző esemény, ahol a kultúra és a közélet személyiségei egy kötetlen eseményen találkozhatnak, beszélgethetnek egymással. Örömmel szólt arról, hogy e tradíció iránt sok fiatal is érdeklődik. – Úgy gondolom, a szervezők legfőbb feladata, hogy ezt a gyönyörű hagyományt megismertessék a fiatal generációval, mely szerencsére szép számmal képviselteti magát a bálokon, ahogy ezúttal is történt – tette hozzá.

Suta Mónika, egy ékszerház társtulajdonosa szerint az est főként a fiatalokról, az elsőbálozókról szó

Ács Krisztián, a TV2 tudósítója és párja, Jónás Erika, akik tavaly megnyerték a belépőt a szívhalászaton, elmondták, nagyon örülnek annak, hogy részt vehetnek ezen a mintegy kétszáz éves hagyományra visszatekintő társasági eseményen, melyet részükről izgalmas készülődés előzött meg. 

Ács Krisztián, a TV2 tudósítója és párja, Jónás Erika, akik tavaly megnyerték a belépőt a szívhalászaton, örültek, hogy eljöhettek az előkelő társasági eseményre, melyre nagy izgalommal készülődtek

Erika lakóhelyükről, Várpalotáról választott estélyi ruhát, Krisztián szmokingja Budapestről való. Nagyon sokszor jártak már Balatonfüreden, amit rendkívül impozánsnak tartanak, és kiváló helyszíne az ország legelőkelőbb báljának. Ebben a gyönyörű környezetben, kitűnő hangulatban báloznak ők is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában