2020.07.07. 19:45
Tarolt a „Passio karamell”, füredi lett az Év fagylaltja az országos versenyen
A „Passio karamell” lett az év fagylaltja, és ezüstérmet kapott a törökmézes vanília az országos versenyen.
Dobó Norbert tulajdonos az első helyezettnek járó kupával
Fotó: Balatonfüred önkormányzata
Mindkettőt a Füredi Fagyizó készítette az országos versenyre, amelyet a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete írt ki azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a hagyományos, kézműves fagylaltot. A díjat július 7-én adták át a Zila Kávéház-Krisztina Cukrászdában. Dobó Norbert, a Füredi Fagyizó vezetője a díjátadás után azt mondta, nagyon örül neki, hogy az első két helyet is sikerült megszerezni.
A Passio karamell maracujából, karamellből és pekándióból áll. Ennél a fagylaltnál, és a törökmézes vaníliánál is csak természetes összetevőket használtak, egyszerű fagylaltokat készítettek klasszikus, tradicionális eljárással, semmiféle adalékanyag nincs bennük, mindegyik tejes alapú. A tulajdonos szerint az előkelő helyezések főként annak köszönhetőek, hogy egymással harmóniában álló ízekkel készítették el az édességeket.
Dobó Norbert 2007-ben nyitotta meg a fagyizóját Balatonfüreden, ahol mindig sorok kígyóznak, és naponta 28 féle édességet készítenek.