Régi barátság

2024.06.05. 14:00

Bill Murray világsztár lakott a városlődi születésű férfinél

Bill Murray amerikai színész és komikus a városlődi születésű Stenger Mihálynál és feleségénél, Évánál lakott az elmúlt hétvégén Tökölön, mivel régi barátságot ápol a családdal. Stengerék évtizedek óta New Yorkban élnek, évente többször ellátogatnak tököli házukba. A sztár először jött Magyarországra, Németországban forgatott filmet, és elhatározta, meglátogatja régi barátait.

Kovács Erika

Több évtizedes barátság fűzi össze a világhírű amerikai sztárt a magyar származású családdal, akikhez az elmúlt hétvégén érkezett. – Elmentünk egy magyar étterembe, ahol Murray fokhagymás cigánypecsenyét evett, reggelre pedig zabsüteményt kért – idézte fel az elmúlt napokat Stenger Mihály, aki feleségével együtt megmutatta a sztárnak Budapestet, akit elvarázsolt a főváros. Utána Siófokra mentek, nagyon tetszett neki a Balaton is, nem gondolta, hogy ekkora tó van Magyarországon. Komppal átmentek Szántódról Tihanyba, ahol megcsodálták a félszigetet. Ellátogattak a dörgicsei Kaáli Autó-Motor Múzeumba, ahol Kaáli Nagy Géza professzorral beszélgettek, akivel a sztár régebben találkozott Amerikában. A művész nagy érdeklődéssel és szívesen vett részt lovas programokon, lovaskocsikázott is. – Nálunk éppen beérett a ropogós cseresznye, amiből Bill Murray nagy örömmel szedett, amit még soha nem csinált életében – tette hozzá a sztár vendéglátója.

Fotó: családi

Stenger Mihályról korábban írtunk, ugyanis a városlődi születésű férfi New Yorkban limuzinnal szállította a sztárokat a különféle forgatásokra, rendezvényekre, és az évtizedek alatt többel is barátságot ápol. Mihállyal találkoztunk, interjúztunk Városlődön és New Yorkban is, ahol feleségével évtizedek óta él.

Forrás: családi

Mint ismert, Bill Murray amerikai színész és komikus. 2016-ban Murray elnyerte az amerikai humorért járó Mark Twain-díjat. Murray 1977-től 1980-ig a Saturday Night Live-on vált országosan ismertté, ahol Primetime Emmy-díjat kapott egy Variety-sorozat kiemelkedő megírásáért. Ezt követően számos sikeres vígjátékban vált sztárrá, mint például a Meatballs, a Caddyshack, a Stripes, a Ghostbusters, a Szellemirtók II, a Mi a helyzet Bobbal? és Groundhog Day. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!