Krimi

2024.05.31. 06:45

Kiszámolták, mennyivel száguldozott a kishajó a verőcei baleset előtt (videó)

Szörnyű belegondolni, hogy egy felelőtlen emberen múlt hét fiatal ember élete.

MW

Fotó: Lakatos Péter / MTI

Még mindig nem ocsúdott fel az ország a döbbenetes verőcei hajótragédia óta. Mint ismeretes, egy motorcsónak nyolc emberrel a fedélzetén rohant neki a 110 méter hosszú Heidelberg szállodahajónak, amitől a csónak összetört és elsüllyedt. 

Hét fiatal meghalt, a balesetet ugyanis csupán egyetlen férfi élte túl, méghozzá csodával határos módon.

Azonban még mindig rengeteg a kérdőjel az eset kapcsán, többek között az, hogy valójában mennyivel is mehetett a motorcsónak. Azt korábban már az ügyészség is elismerte, hogy a csónakot vezető illető ide-oda cikázott a vízen:

A sértett a motorcsónakot »a folyó teljes szélességét kihasználva, indokolatlan irányváltoztatásokkal irányította«. A szállodahajó automata vezérléssel haladt, amikor a sértett a jobb parttól irányt váltott kisgéphajójával, és egyenesen a szállodahajó felé kormányzott

– közölte akkor a Budapest Környéki Törvényszék. Az is valószínű, hogy nagy sebességgel csapódhatott bele a többtonnás monstrumba.

Amikor a szállodahajó orrához érkezett, hirtelen jobbra kormányzott, de az ütközést már nem tudta elkerülni, és nagy sebességgel nekiment a hajónak – tették hozzá. 

A hozzáértők szerint, akik alaposan szemügyre vették a motorcsónak és a szállodahajó sérüléseit, a sodrás irányát, illetve a roncsokat, emellett az összetört motoros kilométeróráját is, azt valószínűsítik, hogy a sebesség valóban nagy lehetett: az sem kizárt, hogy a csónak 70 kilométeres sebességgel haladt.

Ezt támasztja alá a horrorbaleset egyetlen túlélője, egy olasz férfi is, aki a baleset utáni időkben a sajtóban elmondta: ő maga, a motoros hátsó részén állva egy ideig ugyan élvezte a cikázást, de aztán már nagyon megijedt, mi több, egyenesen halálfélelme volt. Így nemcsak ő, hanem többen is azért könyörögtek a vezetőnek, hogy lassítson.

Természetesen egyelőre nem tudni, hogy pontosan hogyan történt a baleset és hogy pontosan mennyivel ment a csónak, a rendőrség jelenleg is gőzerővel vizsgálja az eset körülményeit – írja a Bors.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!