Gazdaság

2016.07.19. 18:50

Hamar kimerült a hűtőgépcsere program

Budapest - Forráskimerülés miatt felfüggesztették a nyugdíjasok és a nagycsaládosok hűtőgépcsere-pályázatát a nyugat-dunántúli régióban.

Piltman-Horváth Barbara

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tájékoztatása szerint a hétfőn reggel indult pályázatra több mint háromezer nyugdíjas és nagycsaládos jelentkezett, reggel kilenc órára már el is fogyott a támogatás.

A pályázat népszerűségére lehetett számítani a tavalyi program közkedveltsége alapján, nem csoda, ha hamar gazdára talált a rendelkezésre bocsátott keretösszeg. A tárca hangsúlyozta: a nagy érdeklődésre való tekintettel a pályázat valamennyi nagykorú embernek elérhető lesz a régióban július 20-án reggel, az érdeklődők reggel 8 és 9 óra között nyújthatják be pályázatukat, így a lehetőségtől senki sem esik el.

A meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig kaphatnak támogatást.

A többi régióban is hamar kiosztották az erre a célra elkülönített forrást, van, ahol öt, máshol két óra alatt, az észak-magyarországi régióban pedig mindössze egy óra alatt merült ki a keret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!