Gazdaság

2012.02.07. 06:52

Kötelező bérben a kompenzáció

Megyei körkép - Nem mindenki örült, amikor megkapta a januári fizetéséről az értesítést. Az adójóváírás megszüntetése miatt tízezer forinttal is kevesebbet kaphatott az, aki 216 ezer forint alatt keres és nem kapott kompenzációt.

Munkatársainktól

Többlépcsős bérkompenzációs mechanizmusról állapodott meg a kormány a munkavállalók és a munkáltatók képviselőivel hétfőn az idei első egyeztetésen - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

Idén megtörténik a teljes átállás az egykulcsos, arányos adórendszerre, és mivel a munkavállalók nem járhatnak rosszul, meg kell kezdeni a bérkompenzációt.  Az állam vállalja a közszférában dolgozók fizetésének korrekcióját, a versenyszférában ajánlásokat tettek a bérkompenzációra: ha 216 ezer forint alatt öt százalék felett emelnek, a többletet megtérítik.

A pedagógusok igényelték és megkapták a bérkompenzációt. A fizetésekkel kapcsolatban pedagógusainktól semmiféle negatív visszajelzés nem érkezett, mondta Horváth Szilárd, a veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola igazgatója. Szautner Antalné, a nagyvázsonyi Kinizsi Pál Általános Iskola igazgatója is megerősítette: minden pedagógus nyilatkozott és megkapta a bérkompenzációt, így nem keres kevesebbet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!