Gazdaság

2010.06.14. 19:10

Német kapcsolat

Balatonfüred - Több évtizede építgeti nemzetközi kapcsolatait a Veszprém Megyei Agrártudományi Alapítvány, melynek németországi kötődéseiről tájékoztatta a Naplót dr. Fülöp Lajos mérnök-tanár.

Varga Ibolya

A nemzetközi kapcsolatok lehetőséget biztosítanak az agrár szakembereknek, hogy megismerjék Németország mezőgazdaságát. Elsősorban két tartománnyal, Bajorországgal és Baden-Württemberggel épült ki szorosabb kapcsolat.

A baden-württembergi partner, Németország legrégebbi oktatási intézménye, Weinsbergben található.  Az intézmény és a  Veszprém megyei Agrártudományi Alapítvány közötti közel három évtizedes együttműködés során sok csereprogramot valósítottak meg.

Szorosabb együttműködés jött létre az alapítvány koordinálásával a Pannon Egyetem Agrártudományi Centrum Badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet és balatonfüredi Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola között.

A csereprogram keretén belül, a közeli napokban, érkezik Weinsbergből egy öttagú delegáció, dr. Günter B„der intézményi igazgató vezetésével.

A látogatás célja a  közös kutatási programok egyeztetése mellett diákok szakmai gyakorlatának szervezése. A weinsbergi és a balatonfüredi iskolák együttműködését az éppen húsz éve megalakított Európai Szőlész-borász Iskolák Szövetsége is támogatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!