Foci

2015.09.11. 11:09

Rohamra várva: az ajkaiak Kisvárdán lépnek pályára

Az ország másik felében lép pályára szombaton az FC Ajka a labdarúgó NB II-ben. Ha kibírják a várható kezdeti rohamot, jó eredményt érhetnek el a vendégek.

Horváth Gábor

A válogatott mérkőzések miatt a múlt héten az NB I-hez hasonlóan a második vonalban sem rendeztek fordulót. Az ajkaiak azonban nem tétlenkedtek, hogy ne essenek ki a ritmusból, edzőmeccset szerveztek.

- Azt szerettük volna, hogy a csapat maradjon játékban, Sopronban léptünk pályára és nyertünk 4:0-ra. Elsősorban azok játszottak, akik eddig kevesebb szerepet kaptak, ugyanakkor volt 3-4 olyan játékos, akiknek a teljesítményével nem voltam elégedett, ők is szerepeltek. Jó teljesítményt nyújtottunk - nyilatkozta a Naplónak Jákli Péter, az FC Ajka vezetőedzője.

A Veszprém megyeiek szombaton 16.30-as kezdettel Kisvárdán lépnek pályára, a nagy távolság miatt a csapat már pénteken elutazott és pénteken délután Nyíregyházán edzett.

- A Kisvárda nagyon megerősödött nyáron, nehéz ellenfél. A Csákvártól emberhátrányban kapott ki, a Gyirmót ellen pedig egy hajrában esett góllal maradt alul. Azóta viszont veretlen. Újonc együttesről van szó, de mi nem úgy tekintünk rájuk. Masszív, kemény vetélytárs - elemzett Jákli Péter, aki kiemelte: az első 15-20 percben várhatóan nagy nyomást kell majd kiállniuk.

Az FC Ajka (zöld mezben Gunther Zsolt) legutóbbi mérkőzésén magabiztosan győzött
Fotó: Penovác Károly

- Ellenfelünk agresszív alakulat, főleg hazai pályán. Biztos vagyok benne, hogy letámadnak, ránk jönnek, az meccs első időszakát igyekeznünk kell kontrollálni - tette hozzá a szakember.

Az ajkaiak a sérült és műtétre váró Kovács Dánielre nem számíthatnak, Besztercei Attila pedig beteg. Van egy új igazolás is, Stieber András (a válogatott Stieber Zoltán öccse) megegyezett a Veszprém megyei klubbal. A legutóbb Pápán futballozó játékos azonban még nem bevethető, valószínűleg a jövő héten mutatkozik be új együttesében.

Az FC Ajka jelenleg hat ponttal a tizenegyedik az NB II-es tabellán. Thomas Sowunmiék szezonbeli második idegenbeli meccsükre készülnek, az elsőn, a Szolnok otthonában 2:0-ra kikaptak.

A Kisvárda eddig hét pontot gyűjtött és ezzel a kilencedik helyen áll. Az alföldiek előző három meccsükön nem találtak legyőzőre.

A labdarúgó NB II hatodik fordulójának meccseit egy kivételével szombaton játsszák. A program, szombat, 16.30: Soroksár -Siófok, Szeged-SZTK, Sopron -Vác, Budaörs -Gyirmót, 19.00: Csákvár -Mezőkövesd, Szolnok- Dunaújváros. Vasárnap, 18.00: Zalaegerszeg -Balmaz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!