Foci

2015.05.22. 13:42

Bizonyítani akarnak az ajkaiak

Ajka – Remélem, a motivációval nem lesz gond és a srácok szeretnék bebizonyítani, hogy az eddigi szereplés nem volt méltó hozzánk.

B. Virág Rita

Hangsúlyozta Jákli Péter, az FC Ajka szakvezetője.

Az ajkaiak az előző fordulóban a Ceglédet fogadták, s igen meggyőző fölénnyel nyertek (4:0).

- Minden úgy alakult, ahogy elterveztük. A Cegléd a kiesés elkerülése érdekében győzelemre játszott, mi pedig ezt kihasználva, szerettünk volna mielőbb előnyt szerezni. Ez az első negyedórában sikerült is, bár utána kimaradt két nagy helyzetünk. A második félidőben aztán a kiállítás után eldöntöttük a meccset. Szép gólokat szereztünk és megérdemeltük a győzelmet - összegzett az ajkai szakvezető.

Jelenleg a csapat nyolcadik helyen áll a tabellán 32 ponttal, amit nyolc sikerének és ugyanennyi döntetlenjének köszönhet. Érdekes, hogy az első fordulót leszámítva, még egyszer sem állt ilyen jó helyen a társaság, mint most, a hajrában.

Az ajkaiak támadója (zöld felsőben Sowunmi Thomas) legutóbb a Cegléd ellen is betalált
Fotó: Penovác Károly

- Amit elsődlegesen vállaltunk, vagyis a bennmaradást, azt teljesítettük. Helyezésben a 8-12. hely valamelyikét tűztük ki magunk elé, ami szintén végrehajtható feladat. Most, hogy a tagságunkat már bebiztosítottuk, nyilván nyugodtabban játszhatunk, ám remélem, a motivációval így sem lesz gond, és a srácok szeretnék bebizonyítani, hogy az eddigi szereplés nem méltó hozzánk - vélekedett Jákli Péter.

Az FC Ajka utolsó idegenbeli összecsapását játssza szombaton, a vele azonos pontszámmal álló, kilencedik pozíciót elfoglaló Zalaegerszegi TE-hez utazik.

- Este 19 órakor kezdődik az összecsapás, így villanyfényben fogunk focizni. Jó hangulatú bajnokira számítunk, ahol két azonos erőt képviselő csapat méri össze az erejét. Bármi megtörténhet, de úgy gondolom, számunkra a pontszerzés a cél. Sajnos azonban többen is betegek, maródiak, nem mindenkivel számolhatok - mondta el Jákli Péter. Hozzátette, Németh László egész héten betegeskedett, Szabó Zsolt pedig a hét elejére épült fel, Csordás Szabolcs sérüléssel bajlódik.

A Vasas jövőre az élvonalban indul?

Az NB II-es bajnokság éllovasa a Vasas 62 ponttal, őt követi a Gyirmót 57 egységgel. A bajnoki aranyérem már biztos a fővárosiak számára, így ők jutnak fel a 2015/16-os szezonban az első osztályba.

A kieső helyen a Kaposvár áll 23 ponttal, de a Cegléd számára is reménytelen a helyzet, hiszen csak 24 pontos. A 14. pozíciót foglalja el a Balmazújváros (28), de a tizenharmadik Csákvár (29) is visszacsúszhat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!