Foci

2011.07.14. 21:28

Ráhangolódás - Vágó jó középcsapatot szeretne kialakítani

Veszprém - Több próbajátékost is tesztel ezen a héten a Veszprém FC NB II-es labdarúgócsapata, amely csütörtökön kora este tartotta meg első nyári tréningjét.

Horváth Gábor

A veszprémi labdarúgó-együttes is elkezdte felkészülését a 2011/2012-es idényre. Vágó Attila szakvezetőtől megtudtuk, hogy a teljes keret majd csak hétfőtől gyakorol együtt, addig a fiatalok mellett a próbajátékosok húznak mezt, akik vasárnapig bizonyíthatnak a vezetőedzőnek.
 
- Az előző szezon végén bizonytalan volt, hogy kell-e osztályozót játszani vagy sem, s ezért még edzésben maradtunk két hétig. Három hét pihenőre szükség van, és ez az időszak jövő hétfőn jár le. Úgy döntöttünk, hogy az idősebbek közül néhány játékosnak akkor kell csatlakoznia - válaszolta lapunk érdeklődésére Vágó Attila.

A Veszprém FC edzője megjegyezte: több játékost is tesztelnek majd, közülük két-három ember kaphat szerződést. Az ő feladatuk lesz a hiányposztok betöltése.
 
- Ha nem jelentkezett nálunk 100-150 játékos a nyári szünetben, akkor egy sem. Nem könnyű feladat választani, a szakmai kritériumok mellett emberileg is megfelelő labdarúgókat keresünk. Ezeken kívül a pénzügyi szempontok sem mellé-kesek, állítom, hogy az NB II-ben a mi költségvetésünk a legalacsonyabb. Nincs más választásunk, mint fiatal magyar tehetségeket igazolni. A próbajátékosaink 1990-1991-es születésűek, és a többségük különböző akadémiákon nevelkedett.

 

 

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a VFC-től egyelőre öt játékos, Kollár, Zsömlye, Fehér, Tatai, illetve Boromisza távozott. Az érkezők listáján jelenleg két kolumbiai, Gomez és Schleer neve áll, Ihász, Novothny, valamint Burcsik pedig a veszprémi utánpótlásból csatlakozott a felnőttkerethez. A következő időszakban az utóbbihoz hasonlóan az eligazolók csoportja is bővülhet még.
 
- A legfontosabb célunk az, hogy előrébb lépjünk. Legalább három-négy helyezést szeretnénk javítani az előző idényben elérthez képest, azaz a 12. pozíciónál nem akarjuk alább adni. A nyugati csoport most nagyon erős lesz, több csapat is bajnokságot akar nyerni, így kiegyensúlyozott küzdelem várható. A nyolc legtehetősebb egyesülettel nem vagyunk képesek versenyezni. Tudom, hogy hol a helyünk, azt, hogy mi a realitás, de ettől függetlenül minden mérkőzésen nyerni akarunk majd.
Mindent megteszünk azért, hogy gond nélkül sikerüljön kiharcolni a bennmara-dást. Nem akarjuk még egyszer azt átél-ni, amit az előző szezon végén. Összefoglalva egy jó középcsapatot szeretnék építeni.
Vágó Attila hangsúlyozta: a klub eltökélt célja, hogy a jövőben profibb szemlélettel működjön.

- Szeretnénk egy profibb mentalitást meghonosítani, azonban ettől még nem leszünk profik. A kispályázást például megtiltjuk, de a keret jelentős része dolgozik vagy iskolába jár, nekik kénytelenek vagyunk elengedni a délelőtti edzéseket. Ezt el kell fogadnunk.




A felkészülés szakmai programja már kialakult: a veszprémiek a napi két tréning mellett a tervek szerint tíz edzőmérkőzést játszanak az augusztus 20-i bajnoki rajtig, illetve az egy héttel korábban rendezendő Magyar Kupa-találkozóig. A csapat július 23-án a megyei első osztályú Herend otthonában lép először pályára (érdekesség, hogy aznap délután Csetényre is hivatalos az alakulat), majd később többek között összecsap a Balatonfüreddel, a Pápa II-vel és a Hévízzel (mind NB III-as), valamint a Szolnokkal (NB II) is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!