Életmód

2014.01.05. 15:05

Feszültséget old a villamosmérnök

Most már álmunkból felébredve is fújjuk, hogy testünk, lelkünk és szellemünk egy egység, amely hármasból, ha az egyik borul, akkor mindent visz.

Azonban nem csak lelki szinten gyógyíthatók a fájdalmaink, hiszen mentális blokk miatt alakul ki minden testi problémánk, hanem fizikailag is kezelhetők lelki elakadásaink.

Lajkó Tamás villamosmérnökként kezdte pályafutását, majd szerzett egy számítástechnikai másoddiplomát. Több mint tíz éven át multinacionális cégeknél kamatoztatta tudását, ám közben mindig keresgélte az igazi útját. Amikor megszületett a kislányuk, Gyöngyvér, elhívták őt és feleségét egy Gordon-tréningre, ahol megtanulhatták, hogyan lehet szülőként eredményesen, jól működni. Elvégezték a trénerképzést is, majd elkezdtek  a szakmában  dolgozni. Tamás  személyiségfejlesztéssel foglalkozott, ugyanis nagyon zárkózott ember volt. A tapasztalatok szerzése közben már saját  módszert is kialakított párjával, akivel Veszprémben tartottak személyiségfejlesztő tréningeket. Három éve függetlenné vált,  feleségével  fényképes poháralátéteket és bögréket forgalmazott, azt árulta a Natura Napon is, ahol kapcsolatba került a fájdalomcsillapító Bowen techinkával.

Elvégezte a Bowen technika képzést, először ismerősökön, rokonokon gyakorolta tudását. Érdekes voltszámára  megtapasztalni, hogy mennyire mások az emberek. Volt olyan kliense, akin elvégezte a mozdulatokat, és nem érzett semmit. Aztán volt olyan házaspár, akik azt is érzékelték, mi megy végbe a másikban, amíg ő  kezelte őket. Tamás szerint a kezelés során a kötőszöveten végez négyfázisú mozdulatot ujjal, az izmok, ízületek felett. Ezek nagyon finom mozdulatok, ezért fizikális homeopátiának is hívják a technikát. Ráhelyezi az izomra az ujjait, elhúzza a bőrt, majd egy nyomást alkalmaz, és átgördül az izmon.

A mozdulattal információt küld az agynak, az reagál, beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusait. Tamás leginkább  meridiánok, vagy akupunktúrás pontok felett dolgozik. Egy kezelés fél-háromnegyed óra, és egy probléma megoldásához, fájdalom kikezeléséhez alapesetben három alkalom kell. A mozgásszervi problémák mellett nagyon sok egyéb betegség esetében érhető el javulás a módszerrel, többek között asztma, migrén, epepanaszok, idegrendszeri problémák, meddőség, bőrbajok. Gyerekek, idősek, állapotos kismamák is élhetnek ezzel a feszültségoldási lehetőséggel. Alkalmazható a módszer mindenféle élethelyzetben. Baleseti sokk esetén például négy pontot kezel a hát közepén, melynek hatására a sebesült megnyugszik annyira, hogy lehet vele kommunikálni és így gyorsabban segíteni rajta. De olyan esete is volt, hogy egy lánynak, nem tudni, miért, hónapokon keresztül kimaradt a menzesze. Egy kezelésnek köszönhetően rendeződött a ciklusa. Ilyen és hasonló problémáknál, ha visszatér a baj, érdemes az okokat is kutatni.

kép: Lajkó Tamás villamosmérnökként ma már feszültséget old inkább

Fotó: Kuhár Zoltán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!