Kínai delegáció érkezett Veszprémbe

Veszprém - Az együttműködés megerősítéséért érkezett kínai delegációt, Porga Gyula polgármester fogadta a város egyik elegáns éttermében, szerdán.

Szausev Xénia

Gazdaságról, oktatásról, kultúráról és a cserekapcsolatok lehetőségeiről tárgyalt az a hét fős kínai delegáció, akiknek tagjai szerdán érkeztek Ningbo városából a megyeszékhelyre.

Porga Gyula polgármester, Némedi Lajos alpolgármester valamint Józsa Tamás kabinetfőnök fogadta a vendégeket, akik reményüket fejezték ki és bíznak, hogy a két város továbbra is hosszútávú, megbízható kapcsolatot ápol a jövőben is.

A zártkörű, nem sajtónyilvános vacsora és megbeszélés előtt, Hu Jianyue, a Kínai Népi Politikai Konzultatív Konferencia ningbo-i bizottságának elnökhelyettese különleges, kézifestésű teáskészletet, Ningboról szóló könyvet valamint a tengerparti várost ábrázoló képet ajándékozott a magyar vendéglátóknak.

A veszprémi önkormányzat 13 évvel ezelőtt fogadta először a küldöttséget, a távol-keleti ország városának képviselőtestületének elnöke kíséretében. A partnerek már akkor célul tűzték ki, hogy a városok szintjén is bővítik az évtizedek óta jól működő kínai-magyar kapcsolatot: a megállapodásról akkoriban szándéknyilatkozatot is aláírtak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!