Több mint 22 tonna fémet foglaltak le a Közép-Dunántúlon

Székesfehérvár - Több mint 22 tonna fémet foglaltak le a közép-dunántúli régióban a pénzügyőrök a 2010. második negyedévében kezdődött fémkereskedelmi hatósági ellenőrzések során - mondta el a Vám- és Pénzügyőrség közép-dunántúli regionális parancsnoka kedden az MTI-nek.

MTI

A pénzügyőrök a régióhoz tartozó Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom megyékben 15 hatósági ellenőrzést végeztek, melyek közül hét alkalommal lefoglalás is történt: a jogerősen kiszabott bírság összege mintegy 3,5 millió forint - közölte Pálla József pénzügyőr ezredes.

Az ellenőrzések során két Fejér megyei településen, Lepsényben és Csőszön, nagy tételben engedély nélküli autóbontásból származó fémeket foglaltak le: félig elbontott autók és autóalkatrészek mellett számos rendszámtáblát is - mondta a parancsnok.

Az ezredes rámutatott: 2010. március 31-ig csak az a vállalkozás folytathatott fémkereskedelmi tevékenységet, amelynek 2009. június 29-én érvényes engedélye volt. Idén április 1-jétől egyrészt az folytathat fémkereskedelmi tevékenységet, akinek már új engedélye van; másrészt az, akinek korábban volt engedélye, s az új engedély iránti kérelmét a határidőig benyújtotta.

A parancsnokság adatai szerint a régió területéről eddig mintegy 100 engedélykérelem érkezett: ezek mintegy nyolcvan százalékát már elbírálták, a további húsz százalék többségében pedig az ügyfél hiánypótlására vár az engedélykiadás. Eddig összesen 19 kérelmet utasítottak el. A Közép-Dunántúlon a legtöbb fémkereskedelmi engedélyt - az összes mintegy 40 százalékát - Fejérben; az engedélyek mintegy 33 százalékát Veszprém megyében, 27 százalékát pedig Komárom-Esztergom megyében adták ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!