A jelölések csak lassan gyűlnek

Közel két hete, hogy megkezdődött az ajánlószelvények kézbesítése, de csak lassan gyűlnek a képviselő- és polgármesterjelöltek megyénkben.

Győrffy Árpád

A helyi választási irodák internetre felvitt adatai alapján a múlt hét végéig hatvan polgármesterjelölt, 254 egyéni listás és öt egyéni választókerületi képviselőjelölt ajánlószelvényeit adták le. Közülük többet már nyilvántartásba is vettek.

A tízezernél nagyobb lélekszámú települések - Ajka, Balatonfüred, Pápa, Tapolca, Várpalota, Veszprém - egyikében sem adtak még le polgármesteri jelölést.

A 211 darab tízezer lakos alatti település közül három városban - Kenesén, Berhidán és Herenden - már egy-egy polgármester-jelölést benyújtottak a helyi választási irodára, Berhidán már nyilvántartásba is vették Pergő Margit Cecíliát - a jelenlegi polgármestert -, a másik két helyen döntésre vár a jelölés.

A falvak közül eddig 45-ben állítottak polgármester- jelölteket. Dudaron hármat, Békáson, Hegyesden, Homokbödögén, Kúpon, Lókúton, Orosziban, Pénzesgyőrben, Szőcön, Ukkon, Zalaszegváron kettőt-kettőt, a többi helyen egyet-egyet

Képviselőjelöltként a megye tízezer fősnél nagyobb városai közül háromban ötöt vettek nyilvántartásba. Ajkán Goda Zoltán, Tapolcán Szatmári Jánosné, Veszprémben Domokos József Imre, Hidasi Ferenc József és dr. Szalay András indul függetlenként.

A tízezer lakos alatti települések közül 99-ben összesen 254 független jelölés történt eddig. A legtöbb - hét-hét - Berhidán, Kemeneshőgyészen, Lókúton, Orosziban és Vilonyán.

A jelöltállítás időszaka szeptember 3-án, pénteken 16 órakor zárul le.
 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!