Veszprémi klubrendőrök Ljubljanában

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság klubrendőrei vigyázták a rendet a vendégszurkolók soraiban a magyar válogatott vasárnapi ljubljanai világbajnoki selejtezőjén.

Napló Online

A klubrendőrök (spotterek) a mintegy 200 fős vendégszurkolói csapat és a helyi rendőrök között közvetítő szerepet töltöttek be. Az új kezdeményezés jól vizsgázott, rendbontás nélkül zajlott le a mérkőzés.

A veszprémi rendőrök már napokkal a meccs előtt felvették a kapcsolatot a szervezetten kiutazó magyar szurkolókkal. Az ORFK koordinátora Kovács Péter főhadnagy is veszprémi rendőrökkel tartott a szlovén mérkőzésre.

Veszprém megyéből dr. Kuczik János őrnagy, a VMRFK közrendvédelmi osztályvezetője és Tóth Gábor hadnagy, a Veszprémi Rk. alosztályvezetője utazott el vasárnap reggel egynapos kiküldetésre a szlovén fővárosba, hogy közreműködjenek a rendfenntartásban, illetve a szlovén rendőrök, rendezők és a magyar szurkolók közti kommunikációban.

A spotterek többek között a helyi rendőrökkel történő aktív együttműködés során a nyelvi nehézségből adódó problémákat oldották meg, rendőri kivezetést szerveztek a szlovén fővárosból, továbbá a hazautazás során is folyamatosan kapcsolatban álltak a magyar drukkerekkel.

A közönség pozitívan fogadta a civil ruhás - nemzetközi szinten a labdarúgó-mérkőzéseken már megszokott - mellényt viselő két veszprémi klubrendőr tevékenységét, valamint, hogy nem ismeretlen rendőrökkel kellett az esetlegesen felmerülő problémáikat megbeszélniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!