Önfeledt autókázás

Eger - Nézem a fényképet és borzongok. Rapityomra tört autó, egyetlen ép alkatrész nélkül. Borzasztó látvány, ebből a gépből szállt ki komolyabb egészségügyi károsodás nélkül Turi Tamás és navigátor társa Tóth Imre.

Novothny Ottó

Az eset az idei Mecsek ralin történt. Az abszolút magyar bajnok a gyorsasági szakasz utolsó kanyarát elméretezte és a fák közé csapódott. A gép totálkárosra tört.

- Nem jó emlék - szögezte le Turi Tamás, aki a vasárnapi Mikulás ralin először ül majd autóba a csaknem végzetes baleset óta. - Érdekes a dologban, hogy két évvel korábban ugyanezen a gyorsaságin, csak másfél kilométerrel arrébb sodródtunk ki. Most a cél előtt hetven méterrel, az utolsó jobbos kanyarnál.

- Ilyenkor megbeszélitek, hogy ki volt a hibás?

- Szó volt róla persze, ez közös baki volt. Szerencsére, különösebb baj nélkül megúsztuk, noha a Nyírségben azóta elrajtoltunk már, de annyira fájt a vállam, hogy tartottam abizonytalanságtól és leálltunk.

- Tulajdonképpen drámai is lehetne a fogalmazás: utoljára láthatnak a nézők csúcsgépeket, vagyis WRC-ket.

- Ez így igaz. Szerintem mindenkinek hiányozni fog. Mellékesen jegyzem meg, hogy a Mecsek ralis autó, aminek a képét nézted, már Angliában újra elkészült, összerakták. A Mikulás ralin persze nem azzal megyünk, de hasonlóval. Többször beszéltünk már erről, sajnálom, hogy végetért a WRC-s korszak és őszintén bízom benne, hogy a nézők hozzászoknak a lassabb autókhoz is.

- Érdekes váltás lehet, átülni a roszabb gépbe.

- Furcsa lesz az biztos, még az sem tisztázott, hogy jövőre N-es autóval, vagy Super 2000-essel megyünk. Bízom benne, hogy gyorsan összeszokunk, de nem lesz egyszerű mutatvány.

- Hiányozni fog a hétvégén a hó és a jég.

- A Mikulás rali ettől függetlenül csodálatos élmény. Érdekesebb lenne téli viszonyok között, de így is önfeledt, hangulatos autózás lesz, amire sokan kiváncsiak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!