Roncs és sebesség - Baleseteket is elemeznek a szakértők

Veszprém - Gyakorlati bemutatóval indult a gépjármű közlekedési szakértők őszi, háromnapos továbbképzése, amelyen ezúttal is érdekes témákat boncolgattak a szakemberek.

Tremmer Tamás

Túlzás nélkül állítható, Veszprémben otthon vannak a gépjármű közlekedési szakértők, hiszen 19. éve minden tavasszal és ősszel itt tartják szokásos továbbképzésüket. Hála Rektor Mihály igazságügyi szakértőnek, aki a kezdeményezője, motorja ezeknek a szakmai összejöveteleknek. Miután a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamarán belül egyelőre még nem kötelezőek a továbbképzések, a gépjármű közlekedési szakosztály hozzáállása példaértékű, jegyezte meg Latorczai János, a Veszprémi Igazságügyi Szakértői Kamara elnöke.

A nyitónap gyakorlattal kezdődött, egy ronccsá tört autóról kellett megmondani, mekkora sebességgel ment a fának. Arról is kaptak személyes benyomást, miként lehet szökésben lévő autóst balesetveszélyes szituáció előidézése nélkül megállítani.

A továbbképzés során számtalan izgalmas téma lesz még terítéken: miként nyerhetőek értékelhető információk az autók elektronikájából? Hogyan lehet a legpontosabban rekonstruálni a gyalogos gázolásokat? De a résztvevők tesztelhetik a DSD Line legújabb számítógépes balesetelemzési programját, a PC Crasht is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!