Pályaválasztási napok Veszprémben és Pápán

Pápa, Veszprém - Megyénkben kezdődik a regionális pályaválasztási napok rendezvénysorozat, október 2-án Veszprémben, október 9-én pedig Pápán tartják meg a pályaválasztási kiállítást.

Tremmer Tamás

Megyénkben immár tízéves múltra tekinthet vissza a pályaválasztási nap rendezvény, amelyet immár harmadik éve regionális szinten szervez a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ. 

A pályaválasztási kiállítások célja, hogy a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló iskolai tanulóknak, különösen pedig a pályakezdő fiataloknak és a pályakorrekcióra készülő fiatal felnőtteknek komplex, az egyes korcsoportok sajátosságainak megfelelő regionális munkaerő-piaci információszerzési lehetőséget teremtsen és olyan szakmai tanácsadói rendszer alakuljon ki, amely segítséget nyújt a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő pályaválasztási döntés megkönnyítéséhez, az egyén pályaválasztása és a munkaerő-piaci igények közötti összhang megteremtéséhez. 

A program során az érdeklődők átfogó képet kapnak a régió munkaerő-piaci igényeit és keresletét tükröző képzési kínálatáról, szakképzésekről, hiányszakmákról, valamennyi elsajátítható szakmáról, az egyes képzések tartalmáról és a képzésekre való jelentkezések feltételeiről, illetve a képzést követő, az adott szakmával betölthető munkakörökről, munkavállalási és vállalkozási lehetőségekről. 

Mindezekről Soós Ferenc a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ általános főigazgató-helyettes, valamint Szántó Zoltán képzési főosztályvezető számoltak be veszprémi sajtótájékoztatójukon.

A rendezvénysorozat megyénkben indul, október 2-án a Veszprém Arénában, október 9-én pedig a pápai sportcsarnokban tartják meg a pályaválasztási kiállítást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!