Miért az újabb csúszás? - A 8-as út fejlesztéséről a minisztert kérdezte dr. Horváth Zsolt

Veszprém - Az eddig rögzített időpontokhoz kettő évet hozzáadott a miniszter, és mint a 8-as út új fejlesztését jelentette be.

Varga Domokos Péter

Dr. Horváth Zsolt minősítette így Hónig Péter közlekedési miniszter minapi bejelentését a 8-as út fejlesztéséről. A fideszes országgyűlési képviselő csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy írásbeli kérdéseket intézett a miniszterhez. 

Visszautalt rá, hogy 2008-ban a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. már felvázolta a 8-as út további fejlesztési tervét. Ennek értelmében a márkói elkerülő szakasz megépítését követően a Herend-Szentgál elágazásig sor kerül egy 2x2 sávos gyorsforgalmi út kialakítására, a Herend-Szentgál elágazásnál kétszintű csomóponttal, zajvédő fallal. 

A megvalósításhoz azt kérték az érintett önkormányzatoktól, hogy támogassák a beruházást, járuljanak hozzá a megvalósításhoz. Azt ígérték, ha ezek a feltételek megvalósulnak, 2010-ben elkezdődik a kivitelezés, 2011-ben pedig elkészül a beruházás. 

Az önkormányzatok teljesítették, amit vártak tőlük, Herend ingyenesen adott át területet. Horváth Zsolt nem érti, az ekkor ígért dátumok miért csúsznak két évet. 

Ezért többek között arra vár választ a minisztertől, milyen új dátuma van a márkói elkerülő szakasztól a Herendig terjedő szakasz megépítésének, terveznek-e újabb egyeztetést az önkormányzatokkal, illetve mekkora összegű forrás áll rendelkezésre? 

Hónig Péter 15 napon belül, írásban ad választ. A képviselő erről is tájékoztatja a nyilvánosságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!