Letartóztatták Pókembert!

Sydney - Mozgalmas évet bonyolít a Pókemberként is emlegetett Alain Robert, aki Hongkong és London után ezúttal az ausztráliai Sydneyben hódított, ahol egy 41 emeletes felhőkarcolóra kapaszkodott fel biztosítókötél nélkül. Az ausztrál rendőrség azonban nem volt lenyűgözve, és őrizetbe vették a "Pókembert".

Szausev Xénia

A kikötőváros utcáin nagy tömeg figyelte a Pókember akcióját, jóllehet a rendőrség már korántsem volt ennyire lenyűgözve a Robert által kiváltott közlekedési káosz láttán. A Royal Bank of Scotland nevét viselő felhőkarcoló megmászása után őrizetbe is vették a francia férfit, aki bizonyára már hozzászokott ahhoz, hogy rendőrkézre jut. "Ez veszélyes, és az én szememben felelőtlen dolog volt" - mondta Ken Finch rendőrfőnök. Robert ellen feljelentést is tettek.

A háromgyerekes Pókember eddig több mint hetven magas épületet mászott meg. 2004-ben feljutott a 381 méter magas New York-i Empire State Buildingre és az 508 méter magas tajpeji 101-toronyra. 2007-ben meghódította a 421 méteres Csin Mao-tornyot is. Idén a hongkongi 62 emeletes Cheung Kong felhőkarcoló tetejére jutott fel, Londonban pedig a Lloyd,s épületet mászta meg a G20-csúcs idején.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!