Megindító találkozás - A Facebookon bukkant 27 éve "elrabolt" fiára egy brit asszony

Nagy-Britannia - A Facebook közösségi portálon találta meg egy brit asszony 27 éve eltűnt fiát, akit elvált magyar férje "rabolt el" tőle egy láthatáson, és hozta Magyarországra.

Szausev Xénia

A Dorsetben élő Avil Grube 1982-ben vált el magyar férjétől, s ő kapta meg a kisfiuk feletti felügyelet jogát. Ám volt férje egy láthatás alkalmával eltűnt a gyerekkel, és az asszony soha többé nem akadt a nyomára. Egészen márciusig, amikor húga beütötte a fiú nevét a Facebook keresőjébe, és az azonnal kiadta a profilját - vázolta a történteket pénteken a BBC online híradása.

"Annyira megkönnyebbültem, 27 évig tartott, de sohasem adtam fel" - mondta Beryl Wilson, a Liverpoolban élő húg, aki betegeskedő testvére helyett éveket töltött azzal, hogy az elveszett fiú nyomára bukkanjon. A magyar nagykövetséggel is kapcsolatba lépett, sőt Margaret Thatcher akkori kormányfőhöz is eljuttatta az ügyet.

"Páros úr, akinek láthatási joga volt, azt állította, hogy az állatkertbe megy, és amikor nem tért vissza, rájöttünk, hogy visszavitte a gyereket Magyarországra. A nővéremet letaglózta, és az egészsége belerokkant" - emlékezett az 59 éves nagynéni, felemlítve, hogy hiába mozgatott meg minden követ, senki sem akart tudni róla.

A 62 esztendős anya, aki alig egy hete jött ki a kórházból, testvére szerint a hetedik mennyországban érzi magát a boldogságtól, és természetesen azt szeretné, ha fia visszatérne Nagy-Britanniába.

Páros Gavin éppen szombaton ünnepli a 30. születésnapját, nős, három gyermeke van. Édesapja három éve elhunyt. A héten végre viszontláthatta édesanyját, aki után maga is kutatott az utóbbi években. A nagynéni beszámolója szerint megindító találkozás volt. Hamarosan ismét beszélnek telefonon, bár tolmácsra lesz szükségük, mert a fiú nem beszél angolul - derült ki a bbc.co.uk honlapon megjelent cikkből.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!