Add a kezed TI-MI-ÉRT!

<b>Napló</b> - <em>Vízhányó Tímea</em> ugyanolyan egészséges embernek született, mint mindannyiunk. Ígéretesen cseperedett, tele volt ambíciókkal. Szülei a veszprémi Petőfi Színházban dolgoztak, s boldogan látták, ahogy szinte művészi módon rajzolt, de leginkább a balett töltötte ki szabadidejét.

Szausev Xénia

Édesanyja, aki koreográfus -  jelenleg Veszprémben, Almádidban és Füreden tanítja a gyermeket táncolni -  lányát  is tanította nem kevés eredménnyel: Tímea  a "Ki Mit Tud?”-on első lett tánc kategóriában. Ekkor még úgy látszott, hogy életútja töretlen lesz. 

Az egyetem elvégzése után barátjával már a gyermekvállalásra gondoltak, amikor egyre inkább azzal kellett szembenéznie, hogy mind nehezebben kezdett mozog. Az orvosok megállapították, hogy Timi súlyos, a hagyományos orvoslással gyógyíthatatlan betegségben, sclerosis multiplexben szenved.

Mivel nincs meg az előírt minimális nyolc éves munkaviszonya, Timi nem kap az államtól rokkantsági nyugdíjat. Szüleivel él, ők tartják el. Úgy gondolta, amíg lehet, szeretne gyermeket vállalni, aki –amikor már szülei nem lesznek- támasza lesz idős korára. 2008-ban megszülte kisfiát. 

Attila szép és ami fő: egészséges! Az egészségügyi dolgozók, amikor megtudták Timi életkörülményeit, nemes gesztussal összeadták az őssejt levételhez szükséges összeget. A család azt hitte, otthonukba költözött a boldogság, a nagy baj mellett a kis jövevény megszépíti a mindennapokat.

Sajnos Timi hangulata rohamosan romlott és az egyre mélyülő depressziója mellett a skizofrénia is elhatalmasodott rajta. Szinte állandóan valamelyik pszichiátriai intézet lakója lett. 

A skizofréniára kapott gyógyszerei károsak a sclerosis multiplexre. Betegsége rohamosan nőtt, mozgása teljesen leállt, már pelenkázni kell, sokszor már magát az ételt sem tudja lenyelni. Ha ilyen ütemben romlik állapota, Timinek nincsenek életesélyei.

A kezelőorvosok véleménye szerint az egyetlen lehetséges gyógyulási esélye az őssejt beültetés. Ez a beavatkozás megoldást jelenthetne a sclerosis multiplex visszaszorítására, lehetővé téve a skizofrénia eredményes kezelését. 

Édesanyja felvette a kapcsolatot a Kijevi Klinika akadémikus igazgató-főorvosával, aki a legfrissebb zárójelentések értékelése után vállalta Timi megoperálását. Amennyiben anyagi lehetősége biztosítja, úgy Timi nevében kérjük, hogy adakozzon a műtéthez. Abban a reményben, hogy Timi megélheti kisfiának felcseperedését.

A gyűjtéshez itt csatlakozhat!

További információk: [email protected]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!