Nemzetközi 24 órás programozóverseny - Még jelentkezhetsz

<b>Napló</b> - Legyél Te is részese a kalandnak! Még mindig regisztrálhatsz a IX. BME Nemzetközi 24 órás Programozóversenyre! A nevezés a verseny hivatalos weboldalán (http://www.challenge24.org) keresztül történik, a határidő 2009. február 21.

Szausev Xénia

A versenyen háromfős csapatok indulhatnak, de a regisztráció után arra is lehetőség van, hogy csapattársakat keressenek az oldalon.

A nevezést követően 2009. február 28-án délelőtt tíz és délután három óra között tartanak egy internetes előválogatót, amelyen a csapatoknak 7-10 algoritmikus jellegű problémát kell megoldaniuk. 

Az itt legjobbnak bizonyuló harminc csapat kerül be a 2009. május 1-3. közötti, budapesti 24 órás döntőbe. Itt egyetlen, bár rendkívül bonyolult és komplex feladattal kell megküzdeniük a csapatoknak.

Sem az előválogató, sem a döntő során nincs semmiféle megkötés a versenyzők által használható fejlesztőeszközökre, operációs rendszerre valamint írásos
segédanyagokra vonatkozóan. 

Az előválogatóhoz hasonlóan a döntőben is a saját számítógépeikkel dolgozhatnak a versenyzők. 

A versenyzőknek lehetőségük van a tavalyi előválogató feladatokat gyakorlásképpen megoldani egy online ellenőrző rendszeren keresztül, mely szintén a hivatalos weboldalról érhető el. 

A rendezők csak áramellátást és a versenyhez szükséges hálózati kapcsolatot biztosítják az egésznapos megmérettetés során az enni- és innivalón kívül. Külső segítség igénybevétele természetesen nem engedélyezett.

További információk itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!