A fűzfőieknek a sok nehézség ellenére is van okuk örülni

<b>Balatonfűzfő</b> - Muzsikával köszöntötték az új esztendőt a település lakói, a Váci Szimfonikusok adtak újévi koncertet tegnap este a Művelődési Ház nagytermében.

Gaál Julianna

Nem első alkalommal lépett fel a Váci Szimfonikus Zenekar Balatonfűzfőn, közkívánatra a hagyományteremtő szándékkal megrendezett első újévi koncertre is őket hívták meg. 


A műsorban Johann Strauss, Offenbach és Lehár Ferenc népszerű operett slágerei, polkák, keringők hangzottak el
(Fotó: Penovác Károly)

A tóparti település lakóinak rajongása nem volt megalapozatlan, a zenekar művészei a művelődési ház nagytermében igazi vidám, bohókás újévköszöntő hangulatott teremtettek Straussal, Lehárral, népszerű operett slágerekkel. 

- Újévkor a legtöbben fogadalmat teszünk - emelte ki köszöntőjében Tóth Betty, a művelődési ház igazgatója, idén ebben a válságos helyzetben sokan csak azt kívánjuk, hogy ez az év ne legyen rosszabb, mint a tavalyi. 

- Engedjék meg nekem - folytatta a gondolatot az igazgatónő, hogy én mégis optimista legyek, mert ha mindannyian bizakodunk, előre tekintünk és megpróbálunk a magunk területén mindent megtenni, akkor együttes erővel sikerre vihetjük a dolgainkat. 

- Amikor ünnepelünk - folytatta a gondolatot Majorné Kiss Zsuzsanna polgármester, rózsaszín szemüvegen keresztül látjuk a világot. 

- A fűzfőieknek most azonban a sok nehézség ellenére is van okuk örülni. A község ugyanis közel százmillió forintot nyert, melynek nagy részét a művelődési központ és a könyvtár felújítására fordítják. A munka tehát most kezdődik - tette hozzá a polgármester asszony, de a gyümölcsét együtt fogjuk learatni.

A műsorban Johann Strauss, Offenbach és Lehár Ferenc népszerű operett slágerei, polkák, keringők hangzottak el, közreműködtek Boncsér Gergely, Szász Katalin és Balogh Csaba, az Interoperett művészei. 

Az ünneplésről további részleteket olvashat a Napló szerdai számában. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!