Bulivan

2011.03.07. 10:07

Tódultak a Rangora

Los Angeles - A Rango című animációs film 38 millió dolláros (7,4 milliárd forintos) hétvégi bevétellel hódította meg az észak-amerikai kasszasikerlista csúcsát.

MTI

A western hangulatú produkció Gore Verbinskinek, A Karib-tenger kalózai rendezőjének első animációs filmje. A produkció George Lucas Industrial Light and Magic stúdiójából került ki, amely korábban még nem készített animációs játékfilmet.
   

Az elemzők szerint a Rango főhősének, egy izgága kaméleonnak a hangját kölcsönző Johnny Depp és Verbinski neve komoly súllyal esett a latba, amikor a nézők filmet választottak a hét végén.
   
A boxoffice-lista második helyét a Matt Damon és Emily Blunt szereplésével forgatott Sorsügynökség című thriller foglalta el 20,9 millió dolláros (négymilliárd forintos) jegyeladással. Harmadiknak  Alex Pettyfer (A negyedik) és Vanessa Hudgens fantáziafilmje, A szép szörnyeteg tornászta fel magát. A Szépség és a szörnyeteg meséjének modern változatára 10,1 millió dollárért (kétmilliárd forintért) keltek el a jegyek péntektől vasárnapig.



Paul Dergarabedian boxoffice-szakértő szerint az amerikai mozikban még mindig uborkaszezon van: tavaly ezen a hétvégén éppen az Alice Csodaországban bemutatóját tartották, és az ugyancsak Johnny Depp főszereplésével készült produkció 116,1 millió dolláros (22,5 milliárd forintos) jegybevétellel zárta első három napját.
   
A sikerlista első öt filmje közé még 9 milliós (1,7 milliárd forint) jegyeladással az Elhajlási engedély című vígjáték és 6,9 millióval (1,3 milliárd forinttal) a Gnómeó és Júlia című animáció jutott be.
   
A négy Oscar-díjat elnyert A király beszéde továbbra is tartja magát a tíz legnagyobb nézettségű film mezőnyében: ezúttal a hetedik helyet szerezte meg 6,5 millió dollárral (1,2 milliárd forinttal).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!