2010.10.08. 12:29
Fontos az immunerősítés
Az őszi-téli időszakban sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani az egészség megőrzésére. A szervezetünkben sok vitaminra, ásványi anyagra van szüksége, hogy fel tudja venni a harcot a vírusokkal.
Ajánlott minél többet fogyasztani a szezon gyümölcseiből. Itt az idő, hogy még a fagyos téli hónapok előtt feltöltsük vitaminkészletünket a szőlő, a körte, az alma és a szilva segítségével.
Ezeket a gyümölcsöket ásványi anyag- és vitamintartalmuk miatt főként nyersen érdemes fogyasztanunk. Főve is ehetjük őket, ízletes őszi gyümölcsleves formájában, de akár frissítő salátát is összeüthetünk belőlük. Az őszi menüből a zöldségeket se hagyjuk ki: a csonterősítő kelkáposzta, a béta-karotinban gazdag sütőtök, az immunerősítő sárgarépa és a C-vitamin-bomba káposzta fogyasztása mindenképpen ajánlott.