Belföld

2010.01.14. 14:40

Mesterházy: nem elszólás a svéd modell bevezetése

Mesterházy Attila szerint hazudik a Fidesz, amikor azt állítja, nem vezeti be az úgynevezett svéd nyugdíjmodellt, hiszen egy, az Országgyűlésnek 2007-ben benyújtott KDNP-s, a legnagyobb ellenzéki frakció által is támogatott törvényjavaslat pontosan annak bevezetését tartalmazta.

MTI

Az MSZP parlamenti frakcióvezetője és miniszterelnök-jelöltje csütörtökön Budapesten újságíróknak elmondta: a parlamenti bizottsági tárgyalás során derült ki, hogy a KDNP-s előterjesztést a fideszes képviselők is támogatják, annak napirendre tűzése csak azért nem sikerült, mert a szocialista politikusok nem értettek egyet azzal. Nem egy elszólásról van szó, hanem ez a Fidesz szakmapolitikai szándéka - vélekedett.

Mesterházy Attila megismételte pártja korábbi álláspontját, miszerint a modell bevezetése nyugdíjkatasztrófához vezetne. Hozzátette: örül annak, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök az ügyben január 21-re összehívta az Idősügyi Tanács ülését.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!