Belföld

2009.12.01. 15:12

MSZP: nem az a fontos, hogy ki az Omninvest tulajdonosa

Budapest - Szocialista politikusok szerint nem az a fontos, hogy ki az új típusú influenzavírus elleni oltóanyagot gyártó cég, az Omninvest tulajdonosa, hanem az, hogy vakcinákat biztonságos körülmények között gyártják és szállítják.

MTI

Juhász Gábor, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter és Tóth Károly, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista alelnöke a testület keddi ülését követően újságíróknak azt mondta: nem az oltóanyagot gyártó cég háttere nemzetbiztonsági kérdés, hanem az, hogy a vakcinát biztonságos körülmények között, megfelelő minőségben állítsák elő és juttassák el az emberekhez.
   
Juhász Gábor azt mondta: aki kíváncsi a tulajdonosokra, a törvény által kínált lehetőségeket kihasználva nézzen utána. Az országgyűlési bizottság kérésére „szívességet tesznek” a szakszolgálatok, hogy a külföldi társszervek segítségével kiderítsék az Omninvest tulajdonosi szerkezetét.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!