Belföld

2009.10.03. 02:27

Mire készüljenek?

Veszprém - A rendszerváltást követően teljesen átalakult a magyar gazdaság, szakmák szűntek meg, alakultak át, születtek újak. Az eligazodást a pályakezdő fiataloknak éppen úgy meg kell könnyíteni, mint a pályakorrekció előtt álló felnőttek számára.

Tremmer Tamás

Már a pályaválasztásnál eldőlhet, a végzős fiatal munkanélküliként vagy a szakmájában dolgozva kezdi az életet. Ezért sem mindegy, merre is indulnak.

A választáshoz nyújt segítséget az a regionális pályaválasztási kiállítás-sorozat, amelynek első állomása a Veszprém Aréna volt, ahol több százan fordultak meg tegnap.

A rendezvény célja, hogy a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló iskolai tanulóknak, különösen pedig a pályakezdő fiataloknak és a pályakorrekcióra készülő fiatal felnőtteknek komplex, az egyes korcsoportok sajátos- ságainak megfelelő regionális munkaerő-piaci információszerzési lehetőséget teremtsen.

Az érdeklődők tájékozódhattak a hiány-, a túltelített szakmák felől, illetve mindazon foglalkozásokról is, amelyek a régió jelenlegi munkaerő-piaci struktúrájában az elhelyezkedési vagy vállalkozói esélyeket nem növelik eredményesen.

A szervező Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ különféle személyre szabott tanácsadást is az álláskeresési, munkajogi, képzési, pályaválasztási, pszichológiai területeken.

A közép-dunántúli regionális pályaválasztási napok következő állomása Pápa, ahol az október 9-i ren- dezvénynek a helyi sportcsarnok ad helyet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!