Balatonfüred

2013.02.26. 19:49

Lírai vallomások a városról és a természetről

Gaál Ágnes és tanítványai nagyon gazdag anyaggal mutatják be az idén is az elmúlt évi munkájukat.

Győrffy Árpád

A balatonfüredi Radnóti iskola művésztanárának és 22 tanítványának a képeiből a múlt héten nyílt kiállítás a szabadidő központ előcsarnokában.

A hatodik alkalom révén már hagyományosnak mondható tárlat vendégeit, köztük önkormányzati és oktatási vezetőket, szülőket, diákokat Frick Erika igazgatóhelyettes köszöntötte.

Csontos Anna és Nagy Olívia, mindketten Murányi Eleonóra tanítványai,  két fuvoladarabot játszott, majd Fónagy Zsanna mondott egy verset a kiállítást megnyitó Molnár Judit felkészítésében.

 

A megnyitót mondó Molnár Judit és a kiállítók - jobbról Gaál Ágnes, aki elvezette diákjait a már hagyományos, hatodik városi tárlatig (Fotó: Győrffy Árpád)


A kiállítás nemzedékek találkozása, hisz az alsó tagozatos kisgyermekektől, az útkereső kamaszokon át művésztanáruk, Gaál Ágnes kiforrott képeiig sokszínű anyagot láthatunk - kezdte köszöntőjét Molnár Judit, a helyi önkormányzat humánerőforrás bizottság elnöke s egyben az intézmény magyar tanára.

 

A gyermekalkotásokat különleges színek, formák jellemzik, s ami a legfontosabb, értő irányítás mellett a rajzolás és festés technikájának elsajátítása mellett az érzékeny látásmódra és kifejezésre is szert tesznek a fiatal alkotók. Megtanulják látni és láttatni a láthatatlant, a gondolatokat, az érzelmeket - mondta többek között Gaál Ágnes és a gyerekek sok évre visszatekintő közös munkájának jelentőségéről.A gyermekek, többségében a nyári képzőművészeti táborban készült alkotásainak bemutatásánál úgy fogalmazott, hogy ezek a művek lírai alkotások, melyek érzéseket, benyomásokat, hangulatokat adnak át a befogadónak.Külön is méltatta Gaál Ágnes munkáit, röviden bemutatva művészi pályáját a balatoni táj festésétől a szürrealista hatások megjelenésén át a mai képeiig, amikor már nem az eredeti formák az érdekesek, hanem azoknak a sajátos visszatükröződései abból, ahogy ő maga látja, ahogy emlékeiben élnek.A megnyitót az egyik kiállító diák, Bánó Bendegúz, gitárjátéka zárta. A felkészítője Bánó Tamás volt.

 

 

 

 

A csoportot vezető Gaál Ágnes mellett a tárlaton Agocs Lea, Balogh Ákos, Bánó Bendegúz, Benke Szuper Csenge, Fejes Kata, Gubicza Viktor, Jakab Viktor, Király Kamilla, Kohl Dóra, Kondráth Krisztián, Langstaller Mark, László Luca, Márki Georgina Kira, Mátraházi Jázmin, Nagy Alexandra, Orbán Lili, Őry Fanni, Papp Norbert, Papp Vivien, Polgár Kristóf, Schütz Annamária és Takács Luca képét illetve képeit láthatják az érdeklődők.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!