Balatonfüred

2012.12.04. 19:14

Egészségnap a Radnótiban: napi egy alma az orvost távol tartja

Balatonfüred - Egészségnapot tartottak a Radnóti Miklós Általános Iskolában, melyen tüzetesen megvizsgálták az egészségre leselkedő veszélyeket és tanácsokat adtak.

Varga Ibolya

Két  szlogent is elfogadtak hivatalosnak, s mindkettő remek:   az egyik a  "Kacagj! Kocogj! Segíts! Érints! Lazíts!" A másik a  "Harapj rá!"
A programban mindenki szívesen  szerepet vállalt, hiszen olyan változatos elfoglaltságokat kínáltak, hogy nagyon morcosnak kellett lennie annak, aki éppen nem talált magának valót.

 

Csaknem ezernégyszáz gyerek vett részt az első közös almaevésen (Fotó: Radnóti iskola)

Az egyik tanteremben táplálkozási tanácsokat adtak. Ezen elmondták, hogy milyen alapvető anyagokból épülnek fel az ételeink, miből mennyit célszerű ahhoz ennünk, hogy jól érezzük magunkat és megőrizzük frissességünket. A hiedelem szerint napi egy alma az orvost távol tartja. Most ezt is igazolni próbálták azzal, hogy csaknem ezernégyszáz gyerek vett részt   a közös almaevésen.  Többféle sportban is összemérhették az erejüket, ügyességüket és levezethették a felesleges energiáikat. Kaptak öltözködési és életvezetési tanácsokat. Hallhattak arról, hogy mi árt az egészségnek. Remek egészségvédelemre mozgósító plakátokat készítettek el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!