Baba

2008.04.15. 03:00

<u>A riporter gyermekei</u>

<b>Budapest</b> - Korábban a brazil bajnokikat kommentálta éjszakánként, mostanság a Bundesliga tartozik hozzá. Ha nem dolgozik, minden percét családjával tölti, négy gyermeket nevel feleségével.

Horog László

Szurkolói társaságok, Horti Fan Klubok alakultak az utóbbi hónapokban, a drukkerek elektronikus levelekben értesítik egymás, mikor közvetít napjaink egyik legellentmondásosabb riportere. 

A szakma egy része nem díjazza különösebben, ugyanis a megszokott, kimért stílus helyett egyedi nyelvezettel kommentálja a mérkőzéseket, szórja a poénokat. 


Horti Gábor gyermekeivel

Viszont a szakma másik része, s ami még fontosabb, a nézők imádják, a Bundesliga másodosztályának néha élvezhetetlen meccseit is izgalmassá varázsolja sajátos szókészletével, mondatcsokraival. 

Kedvenc mondata amolyan mottóként terjed: "A férfi életének megrontója a guminő, az alkoholmentes sör és a nulla-nulla."

Tizenegy éve él boldog házasságban, nejét is a sportújságírásnak köszönheti. Testnevelés és földrajz szakos tanárként végzett Szegeden, majd tanított, okította a kiváló, Egerben pólózó válogatott vízilabdázót, Kiss Csabát, valamint a világelső búvárúszót, Savanya Norbertet

Később pincérkedett Ausztriában -  jól megtanult németül -, majd a hazai médiában helyezkedett el. Egyik hírszolgáltató ügynökség tudósítójaként öttusaversenyen vett részt a kilencvenes évek derekán, ahol megismerte a nejét, aki korábban maga is űzte a sportágat, az eseményen viszont már szurkolóként vett részt. 

Nem sokkal később összeházasodtak, előbb megszületett a most tízéves Boglárka, majd egy évvel később Liliána. Öt éve úgy döntöttek,  a budapesti belvárosból vidékre, Csömörre költöznek. Megcsömörlöttek a fővárostól, Horti szerint a kétmilliós metropolis már élhetetlen. 

Takaros családi házat vásároltak, ahol kiválóan érzik magukat. A két nagylánynak tavaly nyáron testvérei érkeztek, Hunor és Bíborka. A riporter mosolyogva említi,  csak egy újabb utódot terveztek, de jött még egy potyautas... 

Boldog, hogy három lánya mellett fia is van, ráadásul az ikrek nyugodt, tündéri gyerekek. Júniusban a Copa Americát közvetítette, amikor a csöppségek világra jöttek.

Nem volt könnyű dolga, éjszakánként a mikrofonhoz ült, napközben a nejét látogatta a kórházban, valamint  vigyázott a két nagyobbik lányra. Azóta könnyebb a helyzet.

Azt mondja, nyugodt élete van, mindössze a közlekedés az, ami sok bosszúságot okoz, ugyanis Észak-Pesten élnek, a városhatártól két  kilométerre, munkahelye viszont Dél-Budán található, naponta összesen hatvan kilométert autózik. 

Nem is a távval van gondja, hanem a kétszer másfél órával, amit a kocsiban tölt. 

Még szerencse, hogy a családdal nem kell komoly szakaszokat leküzdenie. Liliána szinkron-úszó, Boglárka pedig  focizik  - a szomszédos Kistarcsán -, a korosztályos fiúcsapatban szerepel, a hétvégén vívta első bajnoki mérkőzését. 

"Az edzője azt mondja, ügyes, nem lóg ki a srácok közül. Az majd a következő évek problémája lesz, hogy női csapatot találjunk neki, ha a fiúknál már nem szerepelhet." 


A Gyermekszoba on-line képgalériát IDE kattintva érheti el. 

A Gyermekszoba rovatunkban megjelent cikkeket IDE kattintva olvashatják. 

Az ENTEO közösségi portálunk Gyermekszoba klubjához IDE kattintva csatlakozhat.     

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!