Ajka

2016.02.25. 18:50

Tartalmas év előtt áll a Bányász Kulturális Egyesület

Ajka - A tavalyihoz hasonló mozgalmas és tartalmas évet tervez a Bányász Kulturális Egyesület - tájékoztatta a Naplót Oravecz Edit elnök.

Penk Tímea

Az egyesület és a Kreatív kör rendszeresen, főleg az aktuális ünnepek előtt kézműves foglalkozásokat tart gyermekes családoknak, de színház- és mozilátogatásokat is szerveztek a tagok.

A Forrás Nőikar rendszeres fellépője a kulturális rendezvényeknek
Fotó: Györkös József

- A rendezvényeken többször fellépett a Forrás Nőikar Ajkán, Csékúton, Budapesten, Tatabányán és Káptalanfán. Szincsák-Lukáts Fruzsina karnagy vezetésével és Lukáts Andrásné zongorakíséretével az énekkart felkérte szereplésre kiállításmegnyitóján a győri Beöthy Képzőművészeti és Irodalmai Társaság, amit nagy megtiszteltetésként értékelt az egyesület és a kórus. Szintén jelentős esemény, hogy Bányász Kulturális Egyesület már 1989 óta szervez minden évben kultúranapi programot a helyi művelődési házban - számolt be Oravecz Edit, aki több évtizedes közösségépítő és -szervező tapasztalattal rendelkezik, jelenleg nyugdíjasként, a szabad idejében kezeli az egyesület ügyes-bajos dolgait, illetve új tartalommal igyekszik megtölteni a Petőfi Sándor utcai klubhelyiséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!