Ábrahámhegy

2016.01.03. 18:38

Jeges fürdőzés több száz néző előtt

Ábrahámhegy - Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai már másodízben szervezték meg a balatoni fürdést több száz néző előtt a strandon, hogy a bátrak elmondhassák, ők huszonnégyen voltak az év utolsó strandolói.

Tóth B. Zsuzsa

A Balaton partján egyre több helyen mártóznak meg az év utolsó vagy éppen legelső napján a bátor strandolók, egyre többeket állítva maguk mellé e különös szokással. Keszthelyen hosszú évek óta fürdenek ilyenkor, Szigligeten ugyancsak, az ábrahámhegyiek tavaly álltak be a sorba.

Az ábrahámhegyi strand az év utolsó fürdőzőitől volt hangos
Fotó: Rednágel Zsuzsanna

A szervezésbe az önkormányzat is besegített, így ezúttal a kötelező orvosi vizsgálatot és a Simon Mihály judo-világbajnok vezette bemelegítést követően a tavalyi hét fürdőzővel szemben idén már 24 bátor strandoló mártózott meg a kétfokos vízben.

Aztán a hideg Balatonban maga a polgármester, Vella Zsolt koccintott valamennyiükkel, vállalva, hogy a fürdésről ő inkább lemond ezúttal. Pedig nála jóval idősebbek is vették a bátorságot, a pálmát ilyen szempontból a legidősebb fürdőzőként egy 72 esztendős férfi vitte el. A legfiatalabbak a húszas korosztályból kerültek ki. A parton aztán a szervezők jóvoltából meleg innivaló és étel is várt mindenkit, és persze remek hangulat a több száz lelkes szurkolónak köszönhetően. A magukra büszke vakmerő fürdőzők aztán már fedett helyen együtt szilvesztereztek, és gyönyörködtek a tűzijátékban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!