Zirc

2014.12.17. 11:28

Vita a jégpályáról Zircen

Zirc – Négyévszakos jégpálya bérlésről is szavazott a testület a legutóbbi önkormányzati ülésen.

Kutasi Zsófia

Ottó Péter polgármester elmondta, néhány hete kedvező feltételekkel műpálya bérlésére adódott lehetőség. A vendéglátóipari szolgáltatók megkeresése megkezdődött. A pálya üzemeltetésének számos feltételnek meg kell felelnie, többek között elsősegélyszolgálat és korcsolya bérlés szolgáltatásra is szükség van.

Emellett ÁNTSZ előírásokat, biztosítással, őrzés-védéssel és karbantartással kapcsolatos feladatokat is biztosítani kell. A műanyag pálya bérleti díja 952.500 forint havonta. - Ár érték arányban a jelenleginél kedvezőbb lehetőséget nem látok – mondta Ottó Péter, hozzátette: próbaévként kellene tekinteni az ideire.

A képviselők közül azonban többen úgy vélték, a jövő év lenne a megfelelő a próbaévre, mivel az időhiány miatt a kivitelezés előkészítése nem megfelelő.

Ottó Péter szerint a megvalósításhoz minden rendelkezésre áll, a korcsolya kölcsönzés az, amely egyelőre nem megoldott. A javaslatot végül nem fogadták el, így idén nem lesz pálya a városban.

Az ülésen megszavazták a képviselők, hogy Borzavári Községi Önkormányzat csatlakozzon a Zirc és Lókút Óvodatársuláshoz.

Az önkormányzat a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei szervezetével ellátási szerződést köt, mely értelmében a várpalotai hajléktalan szállón szabad kapacitás esetén két zirci személy ellátását biztosítják.

Ezen kívül döntöttek arról is, hogy hárommillió forintot biztosít az önkormányzat a felső temető melletti járda építési munkáira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!