Nem jutnak hozzá a támogatáshoz

2024.04.26. 15:28

Lejárt Grőber Attila mandátuma a pápai utánpótlás-egyesületnél

A Pápai Egyesített Labdarúgó Club (PELC) utánpótlás-neveléssel foglalkozó pápai egyesület, ahol több száz pápai fiatal találja meg a rendszeres sportolás feltételeit. Az egyesület elnöke Grőber Attila, akinek megbízatása több mint egy hónapja lejárt, emiatt az egyesület a pápai önkormányzat által megítélt 26 millió forint támogatáshoz nem jut hozzá.

Haraszti Gábor

A civil szervezetek nyilvánosan elérhető közhiteles nyilvántartása szerint az egyesület képviseletére jogosult Grőber Attila – egyébként ellenzéki polgármesterjelölt – megbízatása március 20-án lejárt, emiatt jelenleg nemcsak a támogatási szerződést nem tudja megkötni az egyesület, hanem semmilyen kötelezettségvállalást nem tud jogszerűen tenni. Az üggyel kapcsolatban megkerestük Grőber Attilát.

Grőber Attila megbízatása több mint egy hónapja lejárt
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

– Az a felvetés, miszerint Tóth Péter ügyvezetővel, valamint az elnökség tagjaival együtt a megbízatásunk március 20-án lejárt, helytálló – erősítette meg értesüléseinket Grőber Attila. – Mi április 15-én kiírtuk a tisztújító közgyűlés időpontját, ami május 3-án lesz, ekkor a PELC közgyűlése elnököt, elnökséget és ügyvezetőt fog választani. Ezzel azt gondolom, hogy eleget teszünk minden törvényes kötelezettségünknek – tette hozzá.

Grőber Attila az önkormányzati szerződéssel kapcsolatban azt mondta, hogy a pápai polgármesteri hivatal Tóth Péter ügyvezetővel történt egyeztetés után azt kérte, ha május 3-án megtörténik a képviseletre jogosult személyek megválasztása és elindul a törvényszéki bejegyzés folyamata, akkor erről a hivatalt hivatalosan értesítsék, és a korábban említett támogatás meg fog érkezni. – A forrásaink megvannak, az anyagi működés teljesen stabil és biztosított – emelte ki az egyesület elnöke. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában