Zirc

2014.12.29. 20:15

Még szebbé tették a karácsonyi ünnepet

Zirc - Százötven élelmiszercsomagot osztott szét a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete az arra rászorulók között még a karácsonyi ünnepek előtt.

Kelemen Gábor

A kezdeményezés legfőbb támogatója a városi önkormányzat volt, amely háromszázezer forinttal járult hozzá a vöröskereszt Legyen másoknak is szép a karácsony elnevezésű akciójának lebonyolításához.

A felajánlásnak, a nemes adakozásnak és a nagyszabású felajánlásoknak köszönhetően összesen százötven zirci család és egyedül élő vehetett át csomagot a területi szervezet székhelyén. Markovics Erzsébet, a Zirci Területi Szervezet vezetője örömét fejezte ki, hogy nagyon sok adományt kaptak helyi vállalkozásoktól is.

Van olyan adományozó, aki már harmadik éve jótékonykodik a városban, és nem fedi fel a személyét. Idén a nagycsaládosok segítségére sietett az anonim jó tündér , akik a tartós élelmiszereken kívül például tisztítószerekhez, tésztához jutottak, a gyerekek számára csokoládét, szaloncukrot rejtegetett a szépen előkészített csomag.

Az adományokat meg kellett mozgatni, ebben a zirci tűzoltók és a helyi szakképző iskola tanuló segítettek a szervezőknek, a csomagosztást pedig a vöröskereszt önkéntesei végezték.Így még szebbé tették az ünnepeket a rászoruló családok és egyedülélők számára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!